Better in time

Idag har jag en bra dag. Jag har inte ens tagit mina mediciner idag, för jag har känt att jag inte behövt dom. Nu är klockan halv två och jag väntar på att Janne ska komma så att jag kan börja laga mat. (Jag är ensam hemma idag och jag kom på att jag inte har mjöl hemma, och jag bor tusen mil från affären så att Janne ska köpa det till mig). Jag har lyssnat på en massa peppmusik idag, så jag är på bra humör. Men jag känner fortfarande att långt inne så finns ångesten/smärtan kvar. Det är bara en fråga om tid när jag kommer att sitta och gråta på golvet igen. Det brukar vara så, som jag har nämnt innan. Först mår jag jättebra, sen i nästa minut så kommer allting igen och jag börjar att gråta. Jag är väldigt oberäknelig.Jag funderar på det psykologer och behandlingsassistenter har erbjudit mig. Att komma in på ett behandlingshem några månader. Där är det ju verkligen terapi dygnet runt. Det är ju samma sak som vanligt, jag får gå ut, göra vad jag vill..bara att jag bor där. Jag har inte bestämt mig än. Vi får se.


There are days every now and again I pretend I'm ok

Jag kämpar ännu en dag. Jag överlever ännu en dag. Fast det är knappt jag kan leva, så ont det gör. Jag kan knappt andas. Det tar emot. Och jag märker hur människor slutar älska mig, tröttna på mig. Men vad förväntar jag mig egentligen? Jag tror inte jag hör hemma i denna världen. Jag är för annorlunda, för.. jag kan inte sätta ord på det. Men det känns att jag inte hör hemma. Någonstans. (Det finns bara en plats jag kan känna mig trygg på, och en plats där jag känner mig hemma. I min kärleks famn). Men där kan jag inte till bringa en evighet. Jag måste lära mig att vara trygg i mig själv. Och om jag fäster mig vid en person för mycket, så gör det ännu ondare att förlora personen sen. Men jag tror det redan är för sent.


Jag känner hur.. jag skulle kunna gråta. En stor boll i bröstet som gör ont. Jag är rädd, rädd för att åka hem. Jag vill bara fly, från allt. Jag har aldrig varit bra på avsked. Min grej är bara att sticka, lämna allt på en gång. Jag klarar inte av fler avsked. Det känns som om jag inte har någon. Jag känner mig så otroligt ensam. Jag har människor. Men när jag är ensam känner jag att jag inte har det.


Nu sitter jag i min pappas lägenhet ensam. I ett mörkt rum. Vågar dock inte gråta, för han kommer hem när som helst. Vad ska jag göra? Jag.. kan inte leva såhär. Att må såhär. Det förflutna besöker mig konstant. Och nuet drabbas. Min framtid går jag och oroar mig för konstant. Jag hoppas på det bästa men förväntar mig det värsta.
Hjälp mig.

(I try to hold on but it hurts to much)

When dreams come true (?)

Jag tror att drömmarna är verkliga. Fast i en annan dimension. Jag sökte nyss på ordet "dimenstion" på Google. Jag hamnade på Wikipedia och där stod det riktigt precis vad jag skrev nyss: "Våra drömmar är egentligen besök i en annan dimension". Betyder det att mina ständiga mardrömmar, är verkliga? Fast i en annan dimension? Jag är rädd. Tänk om det är framtiden jag ser? Framtiden av mitt förflutna? Nuet? Varje natt drömmer jag mardrömmar. Det spelar ingen roll om mina mediciner har biverkningen: mardrömmar. För när jag inte tar medicinen får jag det också. Mardrömmarna handlar mest om förlust, sorg...just om att förlora någon jag älskar.De mesta av mina mardrömmar handlar om Janne, att jag ska förlora honom av något slag. Han hittar någon ny, han säger att han inte älskar mig längre..och det värsta av allt: Vi älskar varandra, och vi vet att han snart ska dö. Att han ska iväg på något farligt som det inte är säkert att han överlever eller att han är sjuk och ska dö. De drömmarna hatar jag. Som inatt, då drömde jag att världen var med i en mängd naturkatastrofer, och att han fick en inkallese från militären om att stoppa dessa naturkatastrofer och gå in i krig. Och han hade inget val än att säga ja. Men jag minns att vi flydde - tillsammans, för att inte skiljas åt. Och jag minns att jag grät. Jag höll honom så hårt och bad honom gråtandes att inte lämna mig. Och jag minns sorgen. Ångesten. Jag kunde känna det. Samtidigt på våran "flykt" hade min mamma börjat dricka igen - och hon gav sig på Janne. Sa massa grejer om mig till honom som inte var sanna, och elaka saker till honom. Och jag minns att jag sa till henne: "Mamma, såra, tryck ner mig..hur mycket du vill. Men Janne, jag älskar honom. Så du FÅR inte göra honom illa". Efter jag hade sagt det körde hon iväg - full. Och efter ett tag kunde jag inte hitta henne, så jag sände ut en efterlysning med polisen. När mamma drack så kunde jag känna den ständiga klumpen i magen av oro åter igen. Drömmen slutade med att Janne dog. Och jag kände i samma stund som han dog, att jag dog med honom. Känslan var obeskrivlig. Så verklig. Sen vaknade jag.Såna drömmar ... hatar jag. Hatar att känna känslorna som jag hade i drömmarna när jag vaknar upp igen. Jag ska försöka skaka av mig känslan. Om jag hade en telefon skulle jag ringa honom, och se att han lever. Höra hans röst. Men jag ska försöka komma tillbaka till världsdemensionen nu. Leva i denna dimenstion som vi kallar verkligheten. Så idag har jag planerat att förhoppningsvis få tag på någon som har råd att åka till Bo01 och fika med mig och klaga på hur dyra lägenheterna är där, och på arkitekturen. Sen kanske fönstershoppa en aning och dra ner till stranden senare. Får försöka få tag i någon - UTAN MOBIL! I värsta fall får jag fylla på den med dom pengarna jag har kvar. Hm, bloggar mer imorgon (om någon nu läser den).

...I need you now

Jag är utskriven igen. Eller, jag blev inlagd en natt och en dag, sen skrev jag ut mig själv. Jag är i Malmö hos min pappa, så jag blev inskriven på avdelning 81. Kände att det blev bäst så istället för att göra något jag senare skulle ångra. Mår lite sådär nu. Ett tips: Samla aldrig på dig så mycket inom dig när du mår dåligt. När du behöver gråta - gråt. När du behöver skrika - skrik. Annars kommer allt på en gång och det brister. Som igår för mig. Känner att jag sårar alla omkring mig, när jag blir inlagd, eller blir ledsen. Ingen vågar stanna. Tillslut kommer alla att lämna mig.


Nu är klockan snart halv sju, och jag ska hem till Emma och hämta mina saker. Sen drar vi ner och badar. Ikväll blir det att ta det lugnt. Titta på film och så. Funderar på att samla ihop ett gäng imorgon och fika i stan eller något. "Fönstershoppa". Är inte på direkt humör för att festa nu. (Och jag saknar min Janne. Sjuktsjuktsjukt mycket. Jag skulle göra vad som helst för att få krypa upp i hans famn och känna hans armar om mig).

Nej, jag säger nej. Jag säger nej (Jag kommer aldrig, aldrig tillbaks)

Något simpelt, som att se ställena jag drömt om att alltid åka till på film, eller en kärlekshistoria som slutar "så levde dom lyckliga i alla sina dagar" - får mig att leva mig in i filmen, och känna ett sting av lycka. Så vill jag känna. Jag vill leva lyckligt.


För att drömmarna jag drömde en gång lever fortfarande kvar inom mig.


Jag funderar på att våga ta steget. Våga lämna allt och åka och se mig om i världen. 

Men det är något inom mig som står upp, något som håller mig kvar. Något som fortfarande håller mig vid liv

Det finns ingen hjälp att få. Eller finns det? Är det bättre att känna ångest än ingenting alls? För att vara lycklig verkar inte stå skrivet i mitt öde. Jag känner att jag har så mycket inom mig, så många trauman som ligger bakom mitt mående idag, som jag känner att.. jag måste få ut men inte riktigt vågar. Jag vill bara skrika och gråta. Prata om det. Jag har pratat om det, men inte riktigt pratat. Bara nämnt händelserna. Men vågar jag? Om jag berättar om dom betyder det att jag lämnar ut mig själv. Och om jag berättar om dom så innebär det att allt jag har förträngt i så många år kommer fram igen, och det kanske blir tio gånger värre. Jag kanske bryter ihop fullständigt? Röster från mitt förflutna, flashbacks, minnen...plågar mig. Det gör så ont. Jag orkar inte mer. (Men det är något inom mig som står upp, något som håller mig kvar. Något som fortfarande håller mig vid liv). 


Dagarna flyter samman. Jag spenderar mina dagar med att dricka te, röka & ligga i sängen. Om det finns något på tv kollar jag på det. Men förövrigt, så håller jag mig inomhus. Isolering. Jag ska på lägenhetsjakt nästnästa vecka. Att få en lägenhet och komma härifrån är förutsättningen för att jag ska kunna må bättre. Men om jag lämnar min "familj"...Tanken som ofta plågar mig är: Jag har ingen familj. Den enda jag räknar som familj är min lillebror - och han kommer i kläm. För om jag klipper alla band med min familj, betyder det att jag måste klippa bandet med min lillebror - för han sitter fast med min övriga familj. När jag är hos/ser andra familjer, och ser hur en familj "ska" se ut, hur lyckliga dom är - så gör det ont. "Du har ingen familj. Du har ingen familj. Du har ingen familj", dessa tankar hela tiden. Det gör ont. Det gör så himla ont. Jag tänker att jag ska flytta härifrån, börja ett nytt liv tusen mil härifrån där ingen vet vem jag är. Men jag är rädd. Det betyder att jag måste göra det som förväntas av mig. Skaffa jobb, le och vara social, klara av att leva, vara ångestfri etc. Jag vet inte om jag kommer att klara det. Jag vet inte om jag vågar. 


Jag vet ingenting. Jag vet INGENTING. Frustration. Tårar av frustration. Vafan ska jag ta mig till?

 

If i'm the one to give you all the answers, i'd say someday, at least it's worth a try

Just nu. Just i denna sekund. Är jag förmögen att känna mer än hopplöshet. Just i denna sekund känner jag både saknad, kärlek till dom jag älskar, stolthet för jag fortfarande är vid liv, sorg för dom jag förlorat, sorg för dom jag kan förlora, längtan..Jag kan känna igen. Likgiltigheten och känslan att allt är meningslöst är borta, för sekunden. För minuterna. Jag hoppas innerligt att det varar. Men jag vet att jag snart kommer att vara nere på noll igen. Men jag njuter av att jag kan känna mer än hopplöshet, meningslöshet, likgiltighet och smärta. Men som sagt, jag kommer sjunka till noll igen. Jag vet det. För detta har hänt innan. Men nu ska jag fånga känslan, ta in den, njuta av den för stunden - som en knarkare njuter av ruset eller som en alkoholist njuter av kicken.


Igårkväll träffade jag Sejb. Vi satte oss på en filt på en gräsplätt, rökte och pratade mycket. Senare på kvällen bestämde vi oss för att dra hem till Lollo som hade fest. Janne var där. Fick chansen att prata med honom lite. Under kvällen där så drog jag mig undan väldigt mycket. Jag slöt mig helt. Janne följde med mig hem sen och han somnade rätt snabbt. Och min ångest kom rätt snabbt också. Jag kunde inte ligga kvar bredvid honom för jag kunde knappt andas. Jag satte mig vid datorn och skrev det föregående inlägget, lyssnade på musik och grät så jag fick huvudvärk. När jag har sån ångest brukar jag ibland inte kunna tåla ömhet. Inte kunna bli omhållen eller ligga nära någon. Jag vill vara själv. Men jag tvingade mig själv att lägga mig bredvid Janne. Och genom att ligga i hans famn, hålla om honom och lyssna till hans andetag - försvann min ångest sakta. Jag minns att jag tröstade/lugnade mig själv genom att tänka att "imorgon kunde jag straffa mig själv genom att inte äta eller att framkalla blåmärken. Jag somnade några timmar senare, och då hade det redan börjat att ljusna.


Imorse så vaknade jag av att jag inte alls mådde bra. Igen. Meningslösheten, likgilitgheten..kom med dubbla slag. Men det blev bättre när Janne höll om mig ett tag innan vi gick upp. Han åkte hem vid ett tiden. Resten av dagen har jag spenderat framför tv:n och sen sov jag lite också. Ikväll sitter jag här och lyssnar på musik med mening. Musik jag kan relatera till. Funderar på att gå en runda och hitta en plats där jag kan skriva och röka. Ensam.(If you should ever lose your heart
To that someone you wanted all your life
And if that someone fails to part
Any meaning from a meaningless goodbye
If it's a dream I wouldn't know if it's worth dreaming
And if it's a lie I'd say they're are hard to recognise
But if I'm the one to give you all the answers
I'd say some day at least it's worth a try)Livslust = minus noll

Jag vet inte om jag vill leva längre. Seriöst. Men jag har inte modet att avsluta det. Jag kan inte känna känslor för något längre. Jag har slutit mig, stängt in mig. Jag är oförmögen att ta emot kärlek. Allt som återstår är tårar. Det finns inget mer än smärta. Jag orkar inte. Fan, vad ska jag ta mig till? Jag vill bara ta upp rakbladet, och fokusera på den fysiska smärtan. FAN att jag är så jävla äckligt stark. Jag hatar att vara stark. Jag orkar inte vara stark. Allt med mig är så jävla fult och trasigt. Jag är förstörd. (För er egen skull, håll er borta från mig). Jag förtjänar ingenting. Ingenting. Ingenting.

(I'm looking down now that it's over
Reflecting on all of my mistakes)


To grow up living in a war that she called home - Never knew just where to turn for shelter from the storm

Jag orkar inte mer nu. Jag kan inte bo hemma längre. Allt kaos, alla bråk. Hela tiden. Det finns ingen lugn stund. Och jag tar på mig skulden. För det dom bråkar om är 80% om mig. Så jag ger mig av, jag flyttar härifrån. Funderar möjligtvis att säga upp kontakten. För hur ska jag kunna må bättre om det jag kommer hem till är kaos? Ett hem ska vara en fristad. Mitt hem är ett fängelse. Mitt psyke klarar inte av detta längre. Det har helt enkelt gått för långt. Jag är helt förstörd.

So many ways to be hurting inside - and the pain keeps us awake

Det känns som om jag slösar bort mitt liv. Eller...jag vet inte hur jag ska förklara det. Jag gör inget meningsfullt med det. Allt känns som himla hopplöst så jag tänker: "Vad är meningen med att göra det? Är det värt att göra det när jag vet att jag bara kommer vara lycklig för sekunden när jag är på ständig jakt efter evig lycka?". Men jag vet även att om jag inte tar chanser, gör misstag och vågar sätta saker på spel - så kan jag gå miste om saker. Rädslan av att bli övergiven har utvecklats till en fobi nästan. Så jag sätter upp murar. Jag har börjat stänga ute människor igen. Människor jag älskar. Bara för att skydda mig själv. "Om jag kommer för nära gör det ännu ondare att förlora dom sen", tänker jag.


Allting kunde varit annorlunda. Om jag inte hade upplevt dom saker jag har gjort eller om jag inte hade haft den uppväxten som jag hade - så hade jag kanske mått bra. Vågat vara lycklig. Ilskan börjar växa till hat, mest till mina föräldrar. För omedvetet klandrar jag dom för min barndom. För allt dom har gjort mot mig. För mitt förflutna har format mig till den jag är idag. Och hatet blandas med kärlek, för samtidigt älskar jag dom. Men man kan inte förändra sitt förflutna. Mitt förflutna har både gjort mig stark och samtidigt så har det påverkat mig väldigt negativt. För jag har en enorm seperationsångest, jag bygger upp murar, jag släpper inte in folk för nära inpå, dåligt självförtroende, en ständig rädsla för att bli övergiven och tron på att ingen kan älska mig. För jag älskar inte mig själv. Då är det svårt att tro att någon annan kan göra det.


Jag tänkte innan...Att allt människor gör. Som att resa, ta olika berusningsmedel, festa, skriver musik, ta fotografier, laga mat, plugga till något de vill bli o.s.v, o.s.v... Är bara en distration eller en flyktväg. En flyktväg från sanningen. Vissa tror på Gud och säger: "Han där uppe kanske har en större plan för mig". Eller tror att det finns något större än vad vi är, och att vi kommer bli lyckliga i slutändan. Den bittra sanningen jag pratar om nu är: Vi är bara simpla människor. Det finns ingen Gud som beslutar vårt öde. Ingen skyddsängel som vakar över vår axel. Vi bara är. Vi gör våra val och vi väljer själva hur vi ska leva. Saker som vi inte ville skulle hända sker, och det blir inte alltid som vi har tänkt oss. Vi har själva våra liv i våra händer. När man har insett det blir allt bara helt enkelt meningslöst.


Jag känner mig otroligt negativ och cynisk just nu. Jag kanske bara har kommit in i någon sorts depression, vad vet jag? Jag sitter ju inte och skriver nu att alla jag älskar är meningslösa för mig och att jag inte behöver dom, för att allt är ändå meningslöst. Det är dom jag älskar som får mig att fortfarande stanna vid liv. Som får mig att fortfarande vilja leva. Det är dom få lyckliga stunderna jag har, som får mig att värdesätta mitt liv. Ibland önskar jag att jag också hade en tro, en tro på någon högre makt som får mig att tänka: "Han skapade mig för att Han har en stor plan för mig, en plan som gör mig lycklig".


Hm, jag tror nog jag får be att prova ännu en antideppressiv medicin. Jag tror seriöst att jag har kommit in i någon slags depression eftersom jag känner så likgiltigt inför allt. Jag vill må bra. Och jag är den enda som kan hjälpa mig. Man kan bara hjälpa sig själv i slutändan. Andra människor kan bara finnas där för att stödja en, men det är bara du själv som kan hjälpa just Dig.


Jönköping Psykakut / Avdelning 20

Dagbok från psykakuten/avdelning 20

8/7 - Torsdag

Psykakytmott. Jönköping. Orsak: Hemlighetstämplad. Jag kom in ganska snabbt. Fick vänta i högst en kvart i väntrummet, och 1 ½ timma i ett avskilt vänterum på läkaren. Skakade i hela kroppen av ångest. Läkaren bedömde att jag skulle läggas in på psykakuten för observation i en natt, och sedan bestämma därefter. Väl inne på avdelningen så var det sorgligaste nog att jag kunde alla rutiner och procedurer utantill, för att jag har varit inlagd så pass många gånger, så personalen hann inte säga ett ord för att jag gjorde det jag skulle utan att dom behövt säga något. Jag fick senare Theralen och Imovane för att kunna sova.


9/7- Fredag

Minns inte när jag vaknade. När jag gick upp åt jag frukost som bestod av ett halvt glas yougurt och te. När jag skulle gå på en undersökning av hjärtat (EKG) så kände jag att jag började koka, svettas kraftigt. Det kändes som om huvudet bokstavligen fattade eld. Sedan kom ett kraftigt illamående och det vitnade framför ögonen. Jag minns att jag sa till personalen som gick fram och tog emot mig: "Vad har ni lagt i frukosten? Har ni lagt något i frukosten?!", så svimmade jag. Jag vaknade upp på en kall bår när dom tog blodprov på mig. Det visade sig att jag hade fått ett kraftigt blodsockerfall p.g.a att jag inte ätit/sovit som jag skulle på ett par dagar. På psykakuten träffade jag två tjejer och en kille (vi kan kalla dom vid deras första bokstav i namnet: M, N och L. M (ena tjejen) var inlagd för överdos, L (den andra tjejen) för att hon genomgick en ECT behandling. L hade dom mest uppskurna armarna jag någonsin sett. Och N (killen) för att ha blandat alkohol och droger, i försök att ta livet av sig. Kom rätt bra överens med N. Vi pratade rätt mycket. Satt och kedjerökte den mesta tiden. När jag hade pratat med läkaren kom hon fram till att jag skulle förflyttas till Avdelning 20 i Värnamo. Innan jag åkte gav dom mig 3 st 25 mg Atarax.


Avdelning 20

Pratade med läkaren som var nära att sätta LVU på mig, men det gjorde han inte om jag stannade frivilligt. Jag fick Tillsynsgrad nr 3 som innebär att jag inte får gå ut utan en skötare med mig, och det är sällan dom vill eller har tid, så det finns inte så mycket att göra på avdelningen. Men jag känner ingen direkt tristess, för att ångesten tar över. Efter kvällsmaten vid fem gick jag och lade mig i sängen och stirrade in i väggen och var helt totalt borta i tre timmar ungefär. Jag hörde långt borta att sjuksköterskorna och skötarna försökte få kontakt med mig. Hörde att dom skakade i mig och frågade: Ska du inte ut och dricka lite te? Ska du inte ut och titta på lite tv? Vet någon att du mår som du gör?..". Jag minns att jag svarade, men minns inte vad jag sa. På avdelningen har jag bekantat mig med två tjejer (L och A) och en medelålders man som vi kan kalla R. A är inlagd för otaliga självmordsförsök och nu hade hon LTP (typ som LVU). L hade skurit upp pulsådern, och hade samma Tillsynhetsgrad som jag. L kommer jag bäst överens med. När vi inte sitter och pratar och dricker te, så spelar vi kort. Jag vet inte vad jag känner. Förutom den rotande ångesten.


10/7 - Lördag

Vaknade vid 9 tiden, åt lite frukost. Låg i sängen tills lunch. Vid halv fyra kom Janne och hälsade på. Vi gick ut , för han tycker inte om sjukhus, (jag får gå ut med en anhörig). Befriad kände jag mig när jag träffade honom. Men jag märkte att han var ledsen för att jag var där. Vid fem skildes vi åt, och nu är jag ledsen. Spenderar dagarna med att ligga i sängen i timtal, orkar inte...

På kvällen satt jag i en timma och försökte räkna ut vad det var för dag, vilken dag jag kom till jönköping och hur länge jag hade varit där. Jag var tvungen att fråga tillslut. Jag brukar alltid kunna hålla reda på dagarna ju. Nu är klockan 21.00 och jag har fått ångestdämpande. Men jag känner hur det har rotat sig fast. Jag blir aldrig fri.

11/7 - Söndag

Personalen väckte mig vid 8 på morgonen. Men sömntabletterna från igårkväll hade slagit ur mig så pass mycket så jag hade ingen ork att gå upp. Jag sov fram tills lunchen. Gick och lade mig igen efter jag hade ätit lite. Vid två gick jag upp och bad om ångestdämpande och drack te. Blev erbjuden att pröva på NADA-behandling (en typ av akupunktur) tillsammans med R. Vid tre frågade jag och L om vi fick gå till affären med Gugge (en skötare) och handla lite grejer. Det var inte särskilt skönt att komma ut, det var äckligt varmt. Jag och L köpte en liter jordgubbar och delade på. Jag kollade samtidigt min mobil när jag var ute. 10 nya sms. Kändes bra att folk bryr sig. Det känns som om mitt liv är långt borta just nu. Ändå om jag inte varit inlagd så känns det som om.. dagarna jag varit inlagd på känns som det enda livet jag har/haft. Människor känns så långt borta. Imorgon ska jag träffa läkaren. Vet inte om jag är redo att bli utskriven igen. Vet inte. Ingenting.

Efter att ha fått två doser Theralen och Imovane på kvällen bestämde jag mig för att duscha. När jag kom in på rummet, låg en gammal kvinna i den andra sängen. Upptäckte rätt snabbt att det enda hon i princip gör är och äter apelsiner, så nu stinker hela rummet apelsin. Fick reda på att hon är senil. Eftersom jag är så osäker om jag är redo att skrivas ut imorgon ska jag låta läkaren ta beslutet åt mig om jag är redo eller inte. 

 

11/7 - Måndag

Kvinnan som är senil som jag delar rum med, skrek och grät hela natten. Larmade på personalen konstant gjorde hon också. Så jag har inte fått en blund inatt trots sömnmedicinerna. Hade läkartid nyss. Han ville att jag skulle stanna kvar i några dagar till. Men jag sa att jag ville bli utskriven. Men om det blir värre så fick jag lova läkaren att komma tillbaka.


Nu sitter jag hemma. Har uppdaterat det mesta nu. Jag är rädd. Rädd för ångesten. Känns som om den sitter och lurar. Känns som om den kommer komma med dubbel effekt. Jag ska försöka distrahera mig med film, sms och musik. Te och kedjerökning är inte en så dålig idé heller. Men jag vill inte vara ensam.


När inget är sig likt, vad är min tystnad värd?

Nej, inget är sig någonsin likt. Jag har varit vaken i fyra dygn. Detta dygnet var jag hos Josefine med Sanne, Isabella, Johanna och Robert (Sejb, som jag inte har träffat på snart ett år var där på kvällen. Underbart att träffa henne igen). Vi satt väl mest och pratade och spelade kort hela natten. Nu när jag har varit vaken i så många dygn så känner jag verkligen hur min kropp kollapsar. Plus att jag inte har ätit alls mycket. Gått ner i vikt har jag också gjort. Idag ska jag åka till Värnamo, och förhoppningsvis så låter dom mig träffa en läkare som kan undersöka mig, och skriva ut några tabletter till mig. För jag mår så psykiskt dåligt just nu, så jävla psykiskt dåligt så att min kropp har börjat reagera fysiskt på det. Som att jag får migränattacker oftare, jag blöder, får lätt blåmärken, har fått tillbaka mitt magsår och kräks ibland, och vi ska inte tala om sömnsvårigheterna. Hur fan kunde det gå såhär fel? Varför just nu? Jag litar inte någonstans på mig själv just nu, och jag vägrar att bli inlagd. Jag ska klara detta. Som tur är har jag världens underbaraste vänner som finns där för mig, och en underbar pojkvän.


Jag vågar inte vara ensam. Är så rädd för att gråta, att skrika i kudden, att känna denna ångesten bita tag i min kropp. Jag vill inte må såhär, jag vill må bra. Vafan är det för fel på mig? Jag är så himla fel. Allt är så himla fel. (Jag vill bara vara i hans trygga famn, att han ska säga att allt kommer att bli bra igen). Jag behöver människor, jag behöver så mycket. Kärlek. Men ibland gör ömhet ont, när man mår psykiskt dåligt. Ömhet = tårar. Jag vet ingenting. Herregud, jag..måste kämpa nu. Jag måste ta mig upp. Hjälp. Jag vet inte vad jag ska ta mig till.

A broken heart that the world forgot

Through the wind and the rain
She stands hard as a stone
In a world that she can't rise above
But her dreams give her wings
And she flies to a place where she's loved
______Jag har precis kommit hem från Gnosjö. Känns inte bra att vara ensam nu. Jag har "dygnat" i två nätter nu, och inte ens om jag har varit vaken över 50 timmar känner jag mig trött. Det kanske beror på min nya medicin också, en vanlig biverkning är sömnproblematik. Jag vet faktiskt inte mer vad jag ska säga/skriva här nu. Känner mig bara så tom. Eller, full med känslor men inget som kan förklaras i ord (förutom texten där uppe som är väldigt tilltalande just nu). Och ingen förstår. Imorgon ska jag träffa Josse (och Sejb med hoppas jag). Känns bra att vara ute bland folk. Det är något som har förändrats. När jag mådde dåligt förr så isolerade jag mig hemma. Nu när jag mår dåligt vill jag bara ut och träffa människor. Jag är nog en ganska komplicerad människa.


Jag levde en sekund...

Nu har jag hamnat på noll igen. Hur kunde det gå ner så fort? Vad var det egentligen som gick så fel? Var det något jag gjorde, var det något jag sa? Jag är hos en kompis i Gnosjö. Jag har legat vaken hela natten med den där molande smärtan i bröstet. Nästan inte kunnat andats normalt. "Snart dör jag, snart dör jag", tänkte jag. Det skulle varit en lätt utväg, att avsluta allt på någon sekund. Men jag vet att jag har någon slags dold styrka inom mig. Jag förbannar den nu. Allt skulle vara så lätt om jag hade varit svagare - men något inom mig står upp ändå.

Att andas. Det är något man gör på automatik. Något man borde göra på automatik. Jag antar att jag gör det. Men ibland måste jag påminna mig själv om att andas. För ibland glömmer jag. Det gör ont att andas. Varje andetag gör ont. Om det känns såhär att leva, så vill jag inte leva alls. Men man lever bara i ett ögonblick - men man är död i en evighet. Jag försöker tänka så ibland, att jag ska ta vara på livet. Men hur lätt är det att ta vara på något som bara gör ont? När jag hamnar i såna här svackor där jag måste påminna mig själv om att andas.

Jag förstår inte varför jag slösar bort min tid med att försöka få människor att förstå mig. Människor blir bara arga och skriker och skäller på mig när jag gråter i ren frustration för att få dom att förstå mig. Dom hör mig, men jag tror inte att dom lyssnar. Om man inte har varit i mörkret själv, är det svårt att förstå. Men när ingen förstår, känner man sig otroligt ensam. Man står själv emot världen. Jag står själv emot världen.

Jag är disfunktionell. Jag fungerar inte längre. Jag har stängt av. Det onda finns kvar, och känner mer än vad jag vill känna. Men jag fungerar inte längre. Jag är som en stor gråsvart massa. Jag bara finns. Ofrivilligt.


(Om jag faller, orkar du för två?)

Vad ska jag skriva för att du ska bli berörd? Hur högt ska jag behöva skrika för att bli hörd?

Idag överväger jag att verkligen flytta långt ifrån detta stället det bara går. Det verkar som om jag bara ställer till problem för människor - speciellt honom. Jag vill bara få honom att förstå att jag blir ledsen. Om jag försvinner kanske allt blir bättre. Sen tänker jag också: "Det är fel på mig, det är fel på mig". Sen när man rådfrågar sina kompisar eller bara vanligt folk som man pratar med om jag borde bli så ledsen över detta, så svarar dom: "Nej, det är förståligt - han borde förstå". När man hör sånt att andra också tycker det är fel, så vet jag inte riktigt vad jag ska tro. Jag vill inte undhålla något jag blir ledsen av för honom, men ändå tänker jag att om jag säger att jag blir ledsen över det, så kommer jag tillslut förstöra allt vi har tillsammans. Jag vet inte vad jag ska göra. Det är i sådana tillfällen man önskar att man hade någon Gud att vända sig till. Men jag har ingen. Jag är bara fel. Det gör så ont att det känns som om tårarna aldrig ska ta slut, och tro mig - jag gråter inte alls nu för tiden längre. "Love hurts" - det stämmer. Ibland gör kärlek ont. Ibland tror jag att jag älskar honom för mycket. Innan tänkte jag alltid: "Jag känner hellre smärta än ingenting alls", jag börjar seriöst tvivla på det nu. Just nu vill jag inte känna någonting. Jag orkar inte. Varför ska kärlek vara så himla svårt? Jag tänker också att jag kanske ska hålla mig undan, jag kommer skona honom från att bli så arg och irriterad på mig om jag håller mig undan. Han kanske mår bättre utan mig. Jag vet inte om jag tänker klart nu när jag är ledsen, men det är så jag känner nu. (Jag vill inte leva om det ska vara såhär).Det känns som om när jag har varit lycklig ett tag - så händer alltid något dåligt efter. Det känns som om jag inte förtjänar att vara lycklig. Jag kanske inte hör hemma i denna världen. Jag är inte som alla andra. Det dom blir glada av - blir jag tio gånger gladare för. När andra känner sorg/besvikelse/har blivit sårade/blir ledsna av - känner jag tio gånger värre. Och ingen förstår mig. Min familj hatar mig, för jag är en ständig besvikelse. Mina vänner säger att jag ska rycka upp mig. En av dom få som förstår mig, som jag står närmast bor tusen mil ifrån mig och jag träffar henne nästan aldrig. Jag har förlorat allt. Jag har ingen som kramar om mig och säger: "Jag förstår dig Malin".  Jag orkar inte med allt självhat som jag känner mot mig själv. Jag skulle vilja ta en hammare och slänga den emot varje kroppsdel jag har för att straffa mig själv för att jag är så himla känslig. Jag känner för mycket. Jag vill inte vara sån. Jag vill vara öppensinnad, ta lätt på saker och ting och vara bra för en person. Förändra någons liv. Sätta spår i någons inre. Men jag är inte bra, jag är inte bra...Det kanske är bäst att jag tar ett steg bakåt nu. Jag orkar inte med mig själv. Jag orkar inte...

RSS 2.0