Medveten närvaro

... Det lärde jag mig en DBT:n. Att leva i nuet. Här och nu. Så nu har jag gått en runda och sitter på en förskola i en sån där stor rund gunga av rep. Försöker att djupandas. Ser regnbågen och funderar på att springa till slutet av den och försöka att finna sanningen. Försöka att finna ro, stillhet. Hör Melissa horn sjunga: "och jag saknar dig mindre och mindre, jag har glömt dig en vacker dag...". Medans jag hör orden känner jag sorg, längtan, saknad, nostalgisk.. Jag känner så mycket. Jag ser regnbågen försvinna sakta. Molnen kväver den. Men jag fick iallefall uppleva den. Jag fick iallefall beröras av den. Försöker att minnas bra saker. Men då känner jag bara smärtsam saknad. Jag måste.. Jag måste bli.. Mer självständig. Lära mig att älska mig själv, ta hand om mig själv känslomässigt. Måste bli mer självständig. Att vara beroende av andras kärlek och bekräftelse, det är lidelse.


Inredningsplanering

Gud, har haft världens sämsta helg. Vanföreställningar, nere på noll i måendet. Älskar min pojkvän SÅ för han stod ut med mig och tog hand om mig. Vet att jag mådde så dåligt pga stressen på jobbet, och hur jag spenderar mina dagar. Men har gjort lite ändringar i vardagen, så nu tar jag nya tag. Nu är det måndag, och jag mår mycket bättre. Jag är lite peppad, jag har kollat på Ikea på soffor. Och jag har hittat en del som jag är intresserad av. Så runt den 20:e kommer jag dra upp till Jönköping och inhandla! Om jag har råd så ska jag försöka köpa tv bord, om jag hittar något billigt. Jag får ta det lite för hand alla saker till lägenheten. Och jag kommer lägga upp bilder när den är färdigdesignad! Nu ska jag tvätta, usch.


Malmöfestivalen, here WE come!

Jag gick på DBT:n idag. Kändes bra att gå dit! Efter det gick jag till Lina, Emma var på besök hos henne och vi drack vin (shit, på en vardag!), eftersom Emma fyllde 23 år! Vi hade det jättetrevligt, och vet ni.. Vi impulsplanerade att åka till Malmöfestivalen! Hihihihi!! Ska bli så kul. Nu måste jag sova på studs! Puss!


Drömmer mig bort...

Jag vill inte slösa bort mitt liv. Jag vill så mycket. Jag vill bo i L.A eller New York City ett år, jag vill resa jorden runt, jag vill jobba som volontär i Sydamerika, jag vill plugga på Hawaii i 1 månad, jag vill åka till Japan och bo i en by i bergen och leva som en "munk", jag vill jobba som barista i Grekland... Jag vill.. Jag vill upptäcka saker och LEVA. Jag måste göra något av detta... Annars har jag inte levt. Har verkligen ångest. Vill hinna med så mycket medans jag är ung. Helvete.


Helgsammanfattning

Det har varit en trevlig helg. En snabb men trevlig helg. På fredagen åkte jag till Gislaved och träffade min pojkvän. Vi hyrde en skräckfilm och hade filmkväll, mysigt. På lördagen så hälsade vi på min mormor, åkte på inflyttningsfest hos Jenny & Marvin, som var riktigt trevlig. Försökte slå bort "jag passar inte in" tankarna och det gick hyfsat. Och idag.. Idag sov jag och Janne till 12, powerwalkade i solskenet och åkte ut till en fin plats här i Värnamo, satt på min leopardfilt och hade det mysigt. Nu är jag helt slut, försöker titta lite på "Mamma Mia!" på tv, men behöver nog sova eftersom jag ska jobba imorgon. Slänger upp lite bilder från idag, med mitt lättsminkande jag.

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1799893/images/2012/pic_500c53ab9606ee5ef9000008.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1799893/images/2012/pic_500c53ab9606ee5ef9000008.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-2/1799893/images/2012/pic_500c53ab9606ee5d68000007.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1799893/images/2012/pic_500c53ab9606ee5d68000007.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1799893/images/2012/pic_500c53bae087c3290e000006.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1799893/images/2012/pic_500c53bae087c3290e000006.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/1799893/images/2012/pic_500c53caddf2b34c63000016.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1799893/images/2012/pic_500c53c8e087c323ce00001b.jpg" class="image">


Känner mig för en gång skull nöjd med hur jag ser ut idag...


Hemmafruvarning! Som vanligt...

Jag har fått så mycket gjort idag! Jag har varit effektiv och känt att jag gjort nytta på jobbet idag eftersom vi är underbemannade. Sedan har jag varit på gymmet i 2 timmar, färgat utväxten, veckostorstädat och nu tvättar jag. När jag skulle ta ut tvätten ut maskinen så fuckade centrifugen sig och centrifugerade inte min tvätt så jag fick krama ur allt vatten. Ska ner om en timma och se om det blir torrt när jag hängt det i torkskåpet ändå. Hoppas. Måste sova senast 10 eftersom jag går upp vid 5. Men imorgon är det sista dagen och sen är det helg! Hihi. Läser för övrigt Marilyn Monroes bok. Ingen självbiografi (tyvärr), boken räknas som en fiktiv roman. Vissa händelser stämmer, och vissa är fiktion. Men den är så underbar. Hemsk däremot. Hon är jag... Tankarna far tillbaka i tiden i form av flashbacks...


Migrän & hög på koffeindag

Jag vaknade i morse när klockan ringde med världens migrän och utmattning. Ringde till jobbet och sjukanmälde mig och somnade om till kl 9. Vid 12 mötte jag upp Lina darling och vi åkte till Eko och handlade, sedan till stan och sedan hem till Lina. Jag inhandlade lösögonfransar, ögonbrynspenna, ögonbrynspensel och ögonskuggepensel. Lättnad. Hemma hos Lina hade vi "minipicknick" med energidricka och lite chips (som jag åt ungefär 2 nävar av sen mådde jag extremt illa). Senare mot kvällen så lyssnade vi på musik, pratade, sminkade oss (haha) och lite sånt. Trevlig dag. Nu är jag hög på koffein och försöker sova. Plockade nästan av mina ögonbryn innan så nu är dom tunna och fina iallefall. Imorgon ska jag jobba, träna ett intensivpass på gymmet, städa, tvätta och ja.. Ta det lugnt! Godnatt! (btw, betalade räkningar för över 9000:- idag, kul!!).


Kan inte veckan bara vara slut?

Jag behöver: sovmorgon, lugn och ro. Inga ångestfaktorer. Sol behöver jag med. Utan regn. Jag skulle behöva åka på "yogasemester" långt bort i fjärran med noll kontakt med någon. Människor är hemska. Sviker. Hatar världen idag.


Liten nedgående spiral-dag

Jag håller saker inom mig. Jag gör det inte med flit, det bara blir så. Det som händer då är att jag bryter ihop och gråter vid helt random tillfällen. Jag skulle fixa mitt hår, så blev en liten sak fel och jag började storgråta. Jag skulle som tur var till Lina, så det blev bättre när jag fick prata lite med henne, dricka kaffe och sådär. Sen åkte jag till gymmet, tog passékortsbilden och tränade lätt. Lite kondition och magövningar. Nu är det bättre. Jag längtar till helgen då jag ska till Janne och ha mysfilmkväll (fredag). Och sen får vi se vad som händer. Vill att veckan ska gå snabbt så jag får ha sovmorgon! Slänger upp en bild från gymmet (ibland får man vara ego).


Betyg till gymmet...

Idag fixade jag gymkort. Men jag tog inte bilden på mig själv som man ska ha på sitt passékort, för jag var inte fixad (ja jag är fåfäng). Och dom tar det med en webbkamera NEDIFRÅN, det värsta som finns. Men imorgon ska jag fixa en snygg "naturlig" look innan jag tar bilden. Sen ska jag köpa en gymbag. Hm, har börjat låta som värsta hälsofreaket. Men det är typ det enda jag gör.. Jobbar på konditoriet, tänker på vad jag äter, har kaffepauser, går till gymmet.. Det är livet nu. Nästa vecka (tror jag), så kommer min behandlare tillbaka från semestern, och snart börjat DBT omgång 2 igen. Ska bli skönt.. Anyway, utvärderingen av gymmet, here it comes: Jag tyckte det var ett fantastiskt gym! Snyggt omklädningsrum, stor lokal, hightec träningsmaskiner (tex Crosstrainer hade intervaller, och när man gjorde intervallerna så kom det i intervaller så själva handtagen man håller i ändrar inställning så man tränar triceps halva tiden och bicepsen halva tiden. Svårt att förklara. Så idag körde jag bara en lätt gymrunda med 1 timmes Crosstraining och styrketräning för magen med 2 kg vikt på bröstet och armövningar på maskinerna som fanns. Vägde mig också på gymmet. Och då visade det sig att jag gått ner ca 8 kg på 1 1/2 månad. Heja! Känns motiverande att fortsätta nu! Nu ska jag sova, och imorgon är det jobbtime igen. Bild på omklädningsrummet:


Månadens investering

Detta är proteinpulvet jag har skrivit om som jag har beställt. Finns som sagt på Gymgrossistens hemsida. Endast 209:- för 900 gram. Speciellt anpassad för de som har GI anpassad och vegetarisk kost.


Imorgon tar vi det ett steg längre

Igår var en oväntad dag. Jag och min pojkvän åkte till Gästis här i Värnamo helt oväntat igår och träffade hans vänner. De drack och hade kul, mitt nyktra jag satt där och allt blev som en dimma av all musik, alla som pratade med mig samtidigt, all omgivning.. Det blev förvirrande. Kom hem vid två på natten. Idag vid halv ett träffade jag min vän Lina i stan, där jag även inhandlade nya träningskläder. Skulle handla proteinpulver i Hälsokosten, men kärringen där var ny och kunde noll! Hon tipsade om ett proteinpulver som är ämnat åt dom som vill GÅ UPP i vikt. Idiot. Så jag handlade Charlotte Perrellis proteinpulver för kvinnor som vill gå ner i vikt och behålla muskelmassan, handlade det online på Gymgrossisten.se. Helt otroliga grejer där. Får proteinpulvret på onsdag. Och imorgon kl 1 skriver jag kontraktet för gymkortet, så jag kommer igång imorgon redan. Peppen! Var meningen att jag skulle klippa mig nästa vecka, men min ekonomi nekade mig till det. Men nästa månad... Puss!


Taggad till drömkroppen

Det är skönt när man kommer ut på promenad. Efter promenaden gick jag igenom mina räkningar och det fixade sig tillslut. Jag längtar till måndag då jag ska fixa gymkortet. Då ska jag gymma två timmar varannan dag. 1 timme konditionsträning och 1 timmes punktträning på mage, lår & rumpa. Sen i det gymkortet ingår det även som jag nämnde innan gruppträningar som Zumba, spinning, indoor/outdoor cyckling och massa mer! Är sjukt taggad. Sen ska jag köpa nya gymkläder på måndag (rea på H&M) och proteinpulver! Nu ska jag ha drömkroppen! Min nya blogg är på G nu, lite planering kvar bara :). Nu ska jag snart titta på The Big Bang Theory och sen sova. Sista dagen på jobbet imorgon innan helgen, hihi!


Impuls

Jag är och har alltid varit impulsiv av mig. Och jag har vant mig vid det, men nu håller jag på att vänja av mig det. För det är inte bra. Nu när jag fått de där 4000:- extra i månaden så måste jag ändå hushålla med pengarna och inte impulsköpa. Mitt främsta mål som jag har satt som deadline fram till jul, är att bli helt skuldfri från Payex och Klarna. Det är mitt mål. Och det måste jag ta tag i och följa. För jag tänker fan inte hamna hos kronofogden och bli som mina föräldrar. Nej, den vikten på axlarna ska jag inte ha. Att vara skuldsatt är inget roligt. Och jag ska aldrig mer ta något på avbetalning. Over and out. Nu ska jag snart gå ner med tvätten, powerwalka och städa. Och i eftermiddag ska jag gå igenom räkningar och göra upp en budget.


Stilla dag

Idag har det varit en sån där.. Stilla dag. Hoppade promenaden idag för det började spöregna. Vill bara att det ska bli måndag så jag kan köpa gymkortet + nya träningskläder, så blir jag lycklig. Tänker även investera i den där sojaproteindrycken... Sen kom jag in i tankarna att sommaren snart är över. Och jag vill... Jag vill göra så mycket saker. Åka till Skåne, bada, grilla med vänner, åka till Liseberg etc. Blir så deprimerad. Imorse mådde jag bra med sen framåt eftermiddagen gjorde jag inte det. Kanske berodde på vädret, tankar, meningslösheten... Jag vet inte. Hoppas jag somnar snart så det går snabbare till fredagen. För då har min pojkvän förhoppningsvis tagit sitt motorcykelkort, och han kommer hit. Så hit med helg!


Ett liv värt att leva

Idag har jag varit väldigt duktig. Jag har gått till jobbet, varit fenomenalt produktiv där. Sen har jag haft mamma här, tvättat, powerwalkat (trots vädret!), storstädat lägenheten, ringt till försäkringskassan och fått reda på att min ansökan om bostadstillägg gick igenom och jag kommer få typ 4000:- extra i månaden. Blev jätteglad och lättad. Nu ligger jag i sängen och tar det lugnt. Belönar mig själv med manikyr och pedikyr. Jag har även bloggplaner. Jag ska starta en ny blogg som kommer vara raka motsatsen mot denna. Tror den kommer bli GANSKA populär bland kvinnor, hihi! Mer säger jag inte (paranoid av att någon kommer sno min ide innan jag hinner påbörja bloggen). Det var allt för idag.


Länge leve vegetarianism!

Jag har alltid varit intresserad av hälsa, träning och allt det där. Det gick för långt en gång i tiden när jag var yngre. Jag fick en ätstörning för jag svälte mig själv och drack ingen vätska så jag åkte in och ut på sjukhus där jag fick dropp. Men nu idag efter många år har jag äntligen hittat balansen. Det är fortfarande svårt att hålla balansen eftersom jag har lite av det där typiska Borderlinetänket kvar i mig. " allt eller inget", "svält eller äta i mängder". Men nu känns det som om jag har hittat balansen i maten. Jag har levt som Demivegetarian i två veckor nu och jag mår bättre än någonsin! Jag är piggare, gladare, sover bättre, har gått ner sjukt mycket i vikt plus att jag mår bättre i psyket. På torsdag nästa vecka ska jag även börja gymma på det nya gymmet här. Där ska jag gå på styrketräning och gå på gruppträning, ett gyllene tillfälle att träna på min sociala fobi! Jag tänkte snart göra ett inlägg om mina "hälsotips" och tricks för vintnedgång. Puss!


Inriktning på bloggen?

Kom precis hem efter en 30 minuters promenad, och har nyss ätit bönsoppa. Nu ligger jag i sängen och vilar fötterna eftersom jag fortfarande lider av Hälsporren. Eftersom jag står på jobbet varje dag så får jag nog gå till läkaren nästa vecka. För annars blir träningen drabbad.. Ehm jo. Inriktning på bloggen. Jag ville ju att min blogg nu skulle handla om "efter behandlingstiden, vägen mot friskheten" eller något. Och inte bara en sån random blogg och det där. Men vad vill NI läsare läsa mer om här? Kommentera gärna och berätta! Puss.


Nattångest


Omg, appen funkar!

Jösses. Har haft "bloggabstinens". Mycket har hänt. Både negativa och positiva. Men eftersom jag ska fokusera på de positiva sakerna i mitt liv så nämner jag några: 1. Jag har flyttat in i min nya lägenhet i Värnamo. 2. Jag har fått någolunda det i ordning. Saknas mycket, men någolunda iallefall. 3. Jag har gått och blivit "vegetarian", en vegetarian som äter fisk. Halvt vegetarian. 4. I slutet av månaden går jag över till Raw Food. För viktnedgång och för hälsans skull. Googla om ni är intresserade. 5. Jag ska köpa gymkort och proteinpulver i slutet av månaden. Om jag nämner de negativa grejerna så kommer jag antagligen bara tänka på dom. Så dom uteblir. Imorgon ska jag på födelsedagskalas hos Lina. Ska bli så kul! Lovade att baka rosa Cupcakes till festen, så det ska jag göra. Skriver mer i morgon. Nu ska jag glömma denna förskräckliga kväll och tänka på att imorgon är det en ny dag.


RSS 2.0