Jag är duktig!

Det känns som om detta inte har varit en bra vecka alls. Men det är bara att ta nya tag igen antar jag. IMORGON allihopa, så konmer jag göra ytterligare ett löfte... Nu när jag varit sockerfri i två veckor så ska jag även börja med GI for real den är gången. Vilket innebär INGA KOLHYDRATER. Peace a cake säger jag bara ;). Jag klarar det. Jag är bäst. Imorgon ska jag även göra min "Må Bra" bok. Där jag ska skriva allt positivt med mig, DBT färdigheter och hur jag ska göra i krissituationer. Kommer även klistra in bilder på de jag älskar som gör mig glad. Fick idéen av en vän. Så det ska jag göra och bära med mig boken överallt.

Imorgon ska jag även baka Chocolate Chip Cookies (till dom andra), och sen städa och PLUGGA. Kanske gå på en hälsoföreläsning som är på skolan imorgon. Vi får se vad jag hinner..

Om två veckor åker jag ner till Malmö igen, ska bli så sjukt kul! Ska träffa Syster igen, så underbart.

Nu ska jag sova för jag är helt slut.. Godnatt!


Jag vill känna att jag lever, och veta att jag räcker till.

Jag är vilsen. Jag önskar att jag trodde på en högre makt. Gud.. Eller något annat väsen. Så jag hade någonstans att vända mig. Jag känner mig så ensam, jag har ingen att vända mig till. Ingen famn att gråta ut i eller berätta allt som krossar det lilla hela jag har kvar av mitt hjärta. Jag vet inte vem jag är längre. Jag har tappat mig själv. Jag vet inte hur jag ska ställa mig upp igen. Jag behöver styrka. Vad ska jag ta mig till...


Resfeber på G!

Puh, söndag idag. Och jag är på topphumör! Jag bakar, så jag väntar på att degen ska jäsa till sig, sen så tittar jag och mamma på resor till Egypten för vi ska boka en sista minutenresa dit nu i Mars. Så vi åker runt den 20:e, är så taggad! Älskar verkligen att resa och upptäcka andra kulturer och länder. Det jag absolut vill/kommer göra när jag kommer till Egypten är att:

1. KÖPA MASSOR MED KRYDDOR! Finns gott om marknader där, där det finns högar av dom ;)
2. Åka ut på en kameltur i öknen med beduiner.
3. Dyka (jag ska banne mig våga!)
4. Besöka Sfinxen & alla andra omtalade pyramider.
5. Uppleva deras mat och gå på en riktig inhemsk resturang och inte bara uppleva "turismsidan".
6. Och till sist bara sola och bada och ta en massa fotografier. Ska försöka uppleva så mycket som möjligt!

Kommer bli så roligt! Jag har ju aldrig varit i Egypten så det kommer bli väldigt intressant. Just nu sitter jag i soffan och dricker Cola Light och är en aning nervös inför ondagen som kommer. Då får jag reda på om jag får lägenheten eller inte, och på onsdag så ska jag även till Öron-Näs och Hals kirurgen. Jag gjorde ju en magnetröntgen i December månad. Och då fick jag ett brev hem i slutet av Januari med resultatet. Och det var INGEN TUMÖR, men dom hittade däremot vätska som tryckte på min hjärna och vätskan finns även mellan örat och bihålorna, så dom ska se om dom ska ta bort det eller vad dom ska göra. Vätskan kanske har orsakat migränen? Vem vet? Då kan dom ju ta bort det :). En positiv sak med onsdagen är att jag får börja äta frukt igen. Då har jag gått 10 dagar utan socker eller fruktsocker! Bara jag får mina apelsiner så är jag nöjd. Jag måste ha frukt! Sockret är jag färdig med, för gott! Eller, någon gång om ett bra tag kanske man kan unna sig en bit mörk choklad eller en liten kaka..men det är absolut inte aktuellt just nu..

Well well, snart ska jag äta lunch. Lunchen kommer bestå av en måltidsersättande shake med chokladsmak (innehåller 160 kcal), knäckebröd och lite köttfärsås som mamma och dom andra ska ha till lunch. (Jag är hos mamma för er som inte visste det).


Btw, någon som har varit i Egypten som kan berätta lite hur det är och hur maten var och själva upplevelsen? Would be great : >


Lite peppbilder från Egypten som får en att läääängta!













Helgen har börjat!

Hej alla!

Nu är jag hemma i min lägenhet. Pojkvännen ligger redan och sover (klockan är bara halv 11!), och jag sitter i sängen och tittar på tv och sitter vid datorn. Jag fick pengar idag, och jag blev chockad över att dom kom in idag när jag har fått information att dom skulle komma in den 20:e. Men men, det är ju bra! Måste bara vara väldigt sparsam så jag inte impulsshoppar som vanligt..

Nu ska jag strax sova och imorgon ska jag hem till mamma och spendera lördagen och söndagen där. Jag och mamma planerar för övrig även att ta en sista minutenresa i Mars, hihi! Snajsigt.


Nästan av med sockerberoendet!

Förlåt för jag inte har skrivit! Men jag har.. ehm.. Varit upptagen känns det som. Nej men jag har inte orkat uppdatera faktiskt. Jag slutade ju att äta socker i måndags så i måndags hade jag fet jävla abstinens. Jag skojar inte, det var så illa så sjuksköterskan sa att jag skulle gå ner till Villa Furulid och få akupunktur mot abstinensen. Så efter akupunkturen hjälpte det lite. Men det blev såklart bättre på tisdagen. Och nu känner jag knappt någonting. Lite jobbigt var det dock i tisdags när jag skulle baka Alla hjärtans dag tårtan till DBT:n, och idag när jag skulle baka mina Chocolate Cupcakes till dom som bor här. Men jag klarade det! Känner mig så stolt över mig själv. Har gjort en del ändringar i min vardag pga det här med sockeravslutet.

08.00 - Jag börjar dagen med att gå upp och dricka ett stort glas kallt vatten med 3 msk äppelcidervinäger (sägs att förbättra matsmältningen). Sedan äter jag 1 tallrik med havregrynsgröt med lättmjölk i.

09.00 - Jag går ut och Powerwalkar med stavar i ca 30-50 min.

10.00 - Äter mellanmål bestående av 1-2 riskakor med smör på.

12.00 - Lunch. Jag tar halva tallriken med sallad, och ca en "näve" stor potion mat. Dricker mycket vatten med citron i. Ett glas före maten och en del efter.

15.00 - Mellanmål där också bestående av antligen riskaka, rån eller knäckebröd.

18.00 Kvällsmat. Lite mindre potion än jag tar till middagen. Mycket sallad och en aning mat.

19.00 Då kör jag Yoga, går en promenad eller tränar Wii Fitness.

21.00 - Går och lägger mig och läser i sängen.

_____

Jag har blivit mycket nyttigare och effektivare. Och jag har märkt att när jag håller blodsockret på en jämn nivå, så blir jag inte särskilt sötsugen. Men OM jag blir det i värsta fall så funkar alltid ett glas vatten med mycket citron i! Köpte även nötter idag, eftersom jag inte äter frukt än (av den anledningen att jag måste skippa allt socker, även fruktsocker i 10 dagar för att bli av med sockerberoendet). Så på onsdag så får jag börja äta frukt igen. Åh, saknar apelsiner..

Nog om mina matvanor. Jag har varit på lägenhetsvisning idag! I en av lägenheterna i dom husen jag visade er på "Bad day" videoklippet. Den lägenheten var på ca 40 kvm, dvs en liten tvåa. Men det var PERFEKT för mig! Den var ganska avlång, men den var nyrenoverad och fin. Så på onsdag får jag reda på om jag får den. HOPPASHOPPASHOPPAS! Håll tummarna för mig alla läsare! Såhär ser den ut för övrigt (ritningen är tagen ifrån Finnvedsbostader.se):






Här kommer lite bilder från idag, lite egobilder (-.-) och bakbilder!







Kaffe före lägenhetsvisningen..



En glad Mella efter att ha sett lägenheten!








Så avslutar jag med en video som är tillägnad TILL SEJB.
Denna var på en fest hos en vän förra sommaren. Gud vad mycket festande det var då..
Aldrig mer så mycket. Tror jag gick upp 10 kg den sommaren av alla drinkar..

 








Förgående helgens bilder & händelser

Först NU laddar jag upp bilder från föregående helg. Som sagt så lagade jag middag till min pojkvän på fredagskvällen, sen hade vi lite kul och spelade in massor med videoinlägg osv på min mobil där vi fulade oss. Men dom fick jag tyvärr inte lägga upp för han är lite privat av sig, haha. På lördagen så fikade vi på ett konditori där jag bor (min sista fika var det! Minnen...). På eftermiddagen så åkte jag till Sejbuellen. Vi hade allmänt kul, tittade på Melodifestivalen och skrattade och var vakna till fyra på morgonen. Det var kul! Dagen efter så åt vi Ben & Jerryglass och var allmänt onyttiga.

Det var den helgen det. Här kommer lite bilder.


Jag goes flum deluxe medans matlagningen pågår..





Fikat på konditoriet





Sejb & Mella crazyness..







Och en liten video på det, hihi. Varning för kass humor.


 








Nej jag har inte dött.

Som sagt i rubriken. Jag har inte dött, jag har bara varit sjukt upptagen. Om jag hade trådlöst internet på min bärbara här på b-hennet skulle jag uppdaterat oftare. Lite jobbigt att blogga från mobilen. Så jag får alltid gå ner till en annan villa här i området och låna en stationär dator för att ladda upp bilder osv. Så i morgonkväll så kommer helgens bilder.


Have you ever confused a dream with life?

Allting började när jag såg filmen "Jag saknar dig" med Sejb idag. Det drog upp känslor som förlust, ilska, sorg osv. Den filmen berörde mig väldigt mycket och drog upp känslor som jag gömmer undan. Jag kände gråten i halsen under hela filmen men jag låste in allt i mitt bröst. Och nu svämmar mina ögon över när jag ligger här ensam i min säng på b-hemmet. Jag har svårt att gråta inför människor. Jag känner skuld och skam när jag gråter inför människor. Mycket har att göra med min barndom. Så det är nog därför jag har en tendens att svälja gråten när jag är bland människor och gömma undan den. Jag samlar på mig tårar.

Jag ligger här under täcket och känner ensamhet, sorg, skam, skuld etc. Jag återupplever minnen och känslor om och om igen just nu. Jag tänker även på matkontroll. Självsvält. Att jag ska börja med det igen. För det har jag kontroll över. Det andra har jag inte kontroll över. Whatever. Jag ska träffa min psykolog/behandlare imorgon eftermiddag. Jag berättar inte om mina mat-tankar, för jag vet vad hon kommer att säga. Men jag ska prata med henne om det andra.. Så, jag ska försöka stå ut! Nu ska jag ta min vid behovsmedicin, sen ska jag sova. Sova är bra... Det är en ny dag imorgon.


RIP Whitney Houston. Världens mest beundransvärda sångerska.


Bild från i natt hos Sejb.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1799893/images/2012/pic_189112796.jpg" class="image">


Det som gör ont..

Jag har tänkt på en sak. Människor som Blondinbella, Kissie, Hanna Widerstedt etc - måste vara väldigt starka i sitt psyke för att kunna ta allt hat dom får av Sveriges befolkning. Alla ord, kommentarer osv. Visst, dom har valt det själva. Precis som jag har gjort med att göra videoinlägg och skriva så öppet om min sjukdom. Tro det eller ej, men jag får mycket skit för att jag är en sån öppen person. Jag bryr mig inte om personer som jag inte känner som skriver eller säger till mig saker om min blogg eller om mig öppenhet. Men personer som jag står nära eller som betyder någonting..om DOM säger saker..då sårar det. Men att ha min blogg och skriva om min sjukdom och mina tankar och göra videoinlägg - det är vem JAG är. Jag skulle aldrig lämna ut någon mot den personens vilja med mening tex. Jag kan inte ge upp vem jag är, jag kan inte ge upp min öppenhet eller göra om valet att skriva om min sjukdom och hur det är att leva med den varje dag.

Jag blir så ledsen.. Jag kan inte ändra på vem jag är för någon annans bekvämlighet. Jag är ledsen.

Home..once more.


120209





Skitplugg...






Ibland har jag roligt med tavlan på b-hemmet ;)




Nyttig har jag varit idag iallefall!








120208

Åh, vilka fina kommentarer jag fick för mitt retard videoinlägg. Haha, måste erkänna att det var ganska kul att se sig själv. Sitter bara och asgarvar när jag ser det. Töntig chey! (y). Men era kommentarer lyste upp min dag, tack! :D. Nästa videoinlägg kommer imorgon eller på fredag.

Idag har jag haft en mysig fikadejt på Bernts i Gnosjö med min fina pojkvän, det var fint. Och nu ikväll på b-hemmet tittade jag, Anna och Kim på Kommissarie Späck. Sjukaste filmen. Men den var hysterisk rolig. Eller, den var så dålig så den blev rolig, höhö.

Nu ska jag nanna kudden, för jag är helt slut i kroppen. Godnatt allihopa!

(btw, tänkte jobba på en ny bloggdesign imorgon också. Börjar tröttna på den här en aning...)


Videoinlägg från igårkväll

NU lyckades jag ladda upp videoklippet från igår. Och detta är mitt livs första, och jag ser förjävlig ut så ni får stå ut med det helt enkelt. Haha. Lite förvirrad...
Snart ska jag åka och träffa Janne och fika lite på Bernts. Mysigt! Sen blir det väl att plugga ikväll. Suck. Jaja, enjoy my retardness..
(HAHAHAHHAA, SÅ JÄVLA NERVÖS JAG ÄR! Jag bara babblar på och ser allmänt skräckslagen ut...xD)

!

Frustration!

Åh! Har spelat in mitt första videoinlägg på mobilen men det går ju för fan inte att ladda upp någonstans VIA iphonen.. Jävla skit. Får sno en dator imorgon och lägga in det där igenom. Sjukt jobbigt. Eller så spelar jag in ett nytt. Haha, var rätt kul ändå.


Uppdatering & bilder

Jag skäms så mycket över att jag inte har skrivit på länge. Jag har blivit så dålig på att blogga. Men jag planerar att någongång i veckan fixa med designen på bloggen och uppdatera så ofta jag kan. Vill att ni ska veta lite om hur jag har det på b-hemmet och hur det går för mig i livet nu mot friskheten och "friheten". Jag kommer aldrig att bli fri, men jag kommer att kunna kontrollera mig själv bättre och min sjukdom. Nu kommer jag ladda upp lite bilder från veckorna som har varit. Så enjoy! Snart ska jag till DBT behandlingen.

Fest för två veckor sedan:











Festbilder från helgen:









Promenad med hundarna:







RSS 2.0