Party!

Jag är på sjukt partymode! Men försöker tagga ner lite på glädjen så jag inte tröttar ut mig själv. Haha. Men jag är en bra flickvän och lagar älggryta med hasselbackspotatis till min pojkvän. Och Chokladpannacotta till efterrätt. Sen blir det fedefest! Peppeeeeen! Gott nytt år alla. År 2013 kommer bli så bra!


Egentid & lugn

Godmorgon på er.
Det är så sjukt skönt med lite egentid ibland. Helst av allt ska man ju egentligen stänga av iPhonen, hålla sig undan tv:n & datorn. För tyvärr är det så att alla dessa grejer blir som ett beroende, och jag känner mig bara mer stressad av alla dessa saker. Det skapar någon inre ångest att alltid ha det begäret att kolla Facebook, Zappa mellan kanaler etc etc.

Men idag är mina planer att ta vara på tiden och göra följande:

- Äta en lång och hälsosam frukost
- Gå en promenad med hundarna (jag är ju hos mamma nu)
- Åka och simma i någon/några timmar.
- Sätta en skön hårinpackning i håret
- Göra manikyr/pedikyr + fotbad

Det är vad jag planerar att göra. Alltså är det INGA måsten. Jag gör det för jag VILL göra det. Det är det jag måste påminna mig själv om. För att om jag ser saker som "måsten" så bildar det stress & då blir sakerna aldrig av.

Ha en underbar dag allihopa. & kom ihåg att alltid hitta de positiva saker i grejerna du gör.


Det går bra nu.

Tjena!

Förlåt för jag inte skrivit på ett tag. Men jag är så sjukt trött på att skriva genom iPhonen. Men ska försöka bättra mig.

Jag överlevde julen. Jag arbetade ideellt på julafton och det var väldigt givande. Sen har jag bara tagit det lugnt. Jag åkte dock på en sjuk förkylning , så jag ligger här hemma hos pojkvännen och snorar. Rätt ironiskt att man bara kan bli förkyld i ena näsborren. Haha. Idag ska jag, Janne, 2 av jannes bröder, Rasmus & Jonas på bio. Vi ska se "Mammas pojkar". Efter det ska vi på förfest och sedan drar vi ut på Harrys. Ska bli så sjukt kul! :D. Så nu ska jag ta en powernap så jag orkar med kvällen.

Vägen till en platt mage går bra iallefall. Allt hårt arbete lönar sig, så till sommaren kommer jag vara snygg som attan!


Ideellt arbete.

Nu är det fixat och donat! Jag ringde till Arken (en lokal kyrka här i Värnamo som detta året har hand om soppköket). Så nu har jag fått tider när jag ska volontärarbeta på julafton. Det blir hela eftermiddagen. Eftersom jag har meriter och erfarenhet av matlagning/bakning så kommer jag att få vara i köket och fixa med maten. Hon lät så positiv och lycklig hon som håller i det. Hon sa att det inte var många i min ålder som frivilligt ställer upp och offrar sin julafton för att hjälpa andra som har det dåligt ställt. Så jag är stolt över mig själv. Och det känns bra. Jag känner lycka i hjärtat. Det är en obeskrivlig känsla av värme man får av att hjälpa andra. Att se hur barn som vuxna skiner upp. Hur glada dom blir. Det kommer en grupp som heter "det osynliga barnet" till kyrkan. Detta är barn som växt upp/växer upp med föräldrar som missbrukat droger/alkohol. Eller barn som inte har några föräldrar, och barn som blivit misshandlade eller illa behandlade. Det kommer även barn som precis kommit till Sverige, som har varit med om krig etc. Det är barnen jag i första hand vill fokusera på, på julafton. Inget barn ska behöva känna sig ensam, ledsen eller bli illa behandlad.Jag har själv varit en av de barnen så det känns som att rädda en liten bit av barnet inom mig genom att göra det här. Så jag kommer göra mitt yttersta för att lysa upp deras dag. Det är mitt mål med min julafton. Att skänka glädje till de ensamma. Att få chansen att göra något absolut osjälviskt.

Idag blev det även spikat att jag ska åka till Malmö den 21:e december. Då ska jag träffa min fd fosterfamilj, min syster som kommer ner från Dalarna & slutligen.. Min pappa. Min pappa som jag inte träffat på över ett år. Men nu har han varit på behandlingshem (inte första gången..), så jag ger honom en sista chans nu. Så jag hoppas det funkar.

Imorgon hade jag tänkt att kickstarta träningen efter snart 2 veckors sjukdom. Så det blir ett pass med intervallträning i uppförsbacke. Eller ett styrketräningspass? Vi får se.


Härliga December!

Åh, julen har kommit till Småland! Det snöar för fullt och jag njuter verkligen. Jag älskar julen egentligen. Inte julafton, men allt med julen för övrigt. Jag unnade mig faktiskt en varm choklad med grädde och pepparkaka på jobbet idag. Imorgon ska jag försöka komma igång med träningen lite smått efter jag varit sjuk. Jag tänkte gå en vinterpromenad innan frukosten imorgon. Gymmet får vänta några dagar till, tills jag är helt återställd.

Den 21:e december åker jag till Skåne, och då blir det även julklappshandel osv. Ska bli roligt!Göteborg

Hade en trevligt helg i Göteborg, men har lärt mig att jag ska ha med mig mer pengar till Göteborg nästa gång så jag kan gå på Avenyn & shoppa loss.

Alla mina drömmar vaknar upp när jag anländer till en större stad. Alla möjligheter.. Blir lite euforisk.


RSS 2.0