Sushi, packning & regniga dagar

Jag har ju redan sagt att jag hatar nya blogg.se. Den GAMLA var bättre. Så jävla mycket bättre. Jag skulle ladda upp en ny header till min blogg, men av någon jävla anledning så laddas inte bilden till headern upp som den ska. FUCK YOU.
 
Idag har det varit..bläh. Imorse så hittade jag inte mina saker, så morgonen började inte bra. Sen så åkte jag, mamma & lillebrorsan och åt Asiatisk mat på Bambu. När jag kom hem så sorterade jag grejerna jag hade packat till flytten. Slängde, sorterat upp saker jag ska sälja och skänka. Jobbigt. Och sen började det ösregna.
 
Ja, det har varit min dag. Nu ska jag nog gå en promenad och dö eller något. ELLER så gör jag lite mat och lägger mig framför tv:n.
 
Fuck hela dagen.
 

Hat till nya blogg.se

Detta inlägget var egentligen menat till att ladda upp bilderna från midsommar. Jag kunde ladda upp hälften av bilderna, men sen så stod det på resten av bilderna: "går ej att ladda upp". FYFAN. Den gamla blogg.se var mycket bättre. Och inte nog med det. På iphonen så funkar inte appen Blogg.se. Blir galen! Om det inte blir bättre så skriver jag fan ett mejl och klagar big time.
 
Well well, idag var jag hos mormor en vända och fikade. I veckan ska jag försöka att inte ligga och slöa hela dagarna. På torsdag så ska jag träffa Sejb efter en miljon år. Och på fre-lör ska jag kanske sova hos mormor. Och på söndag så flyttar jag! Whoho. Men är jättenervös av någon anledning. Jag har ju bott själv innan, men nu när jag är van vid b-hemmet där man bor några stycken, och plus all personal dygnet runt så känns det väldigt nervöst.
 
 
 
 
 

Årets midsommartårta alá Mella

Slängde ihop årets midsommartårta : >




Drömkroppen

Jag har inte rört på mig på två veckor eftersom jag var magsjuk ena veckan och låg på sjukhus veckan efter. Och det känns som en evighet. Jag längtar verkligen tills jag har råd att köpa gymkort igen. Jag älskar ju verkligen att träna och ta hand om min kropp och hälsa. Men jag ska satsa på att köpa gymkortet nästa månad (Juli). Då ska jag också mäta min kropp på magen, armar, lår och dokumentera resultatet med bilder och mått. Kanske dela med mig lite av mina "hälsotips".

Drömkroppen:






Vegetarianplaner

Nu är det officiellt - Jag ska bli vegetarian. Jag börjar den 1 Juli, när jag flyttar till min nya lägenhet. Anledningen till att jag ska börja då är att det är lättare att börja med en helt ny kost när man ska köpa ALL ny mat till en ny lägenhet. Då kan man köpa allt från grunden. Anledningen till att jag gör detta är inte för att jag tycker det är "fel" att äta kött. Utan för det är hälsosammare och jag gör det för min mages skull. Och hälsan. Min livsstil. Ska även köra på laktosfritt. Okej, jag måste erkänna att jag börjar tycka och bli arg på dom som skjuter djur i skogen och sen äter dom. Jag vet att jägarna behöver skjuta djuren för dom inte ska bli för många. Men när dom skjuter KULTINGAR och KALVAR, så tycker jag det är JÄVLIGT FEL. Min familj satt här hemma ikväll och åt KULTING. Och jag blev så arg och äcklad. Vägrade äta det.

Det jag kommer ha svårt med att sluta med är fisk. Och kyckling. Så jag vet inte om jag ska bli en tvättäkta vegetarian och sluta äta det. Tror jag ska behålla fisken i min kost pga av fiskar är kallblodiga. Alla får ju göra på sitt sätt. Så jag kommer inte kalla mig en äkta vegetarian, men jag är mer vegeterian än köttätare iallefall. I'm inbetween :).






Utskriven för tillfälligt (?)

Läkarna från kirurgen skrev ut mig idag. De hittade ingenting på Gastroskopin igår (som för övrigt var en traumatisk upplevelse. Resulterade i att jag försökte dra ut slangen, fem läkare fick hålla fast i mig och jag grät hysteriskt i 1 timma, TROTS den HÖGSTA dosen lugnande medel. Fick så mycket så de var beredda att ge syrgas/hjärt-lungräddning om jag skulle sluta andas). Men iallefall, de hittade ingenting och har ingen aning om vad det kan vara. Så de skicckade hem mig på "prov" med Tradolan som smärtlindring. Om det blir värre så ska dom öppna upp mig och göra en titthålsoperation och se om dom hittar något. Så jag har återbesök hos kirurgläkaren om 2 veckor, och under dessa två veckor så ska jag leva på en Laktosfri kost. Så jag köpte hem sojamjölk/sojayoghurt och laktosfritt smör osv. Hoppas jag blir bättre.. Tradolanen har verkat men jag har fått order om att ta det lugnt. Jobb blir det inget med denna veckan. Och på Torsdag skrivs jag ut från b-hemmet, så jag ska packa mina grejer imorgon. Känns som om jag har missat massa saker nu när jag varit inlagd.

På fredag så ska jag och pojkvännen till Halmstad. Hoppas min mage vill sammarbeta med mig då. Vi ska fira midsommar med hans bröder plus flickvänner vid stranden (tror jag han sa). INGEN ALKOHOL FÖR MIG. Men jag SKA ha kul ändå! Punkt slut.







Utsikt från mitt rum på Kirurgavdelningen






Morfindimma

En vecka på kirurgavdelningen, fram och tillbaka i ambulans. Höga morfindoser för smärtan.

Kort sagt: Har varit inlagd på sjukhuset sen i måndags för magsmärtor. Imorgon blir det förhoppningsvis en Gastroskopi. Vill hem. Vill inte ha ont, vill inte vara här.


bad teacher

Jag fick min iphone 4S igår. Men när jag skulle installera telefonen står det att det inte är ett giltigt simkort i. Så efter ett långt prat/många prövningar så visade det sig att jag har fått en telefon som är trasig, för den inte kan läsa av simkortet. SUG. Så nu måste jag skicka tillbaka själva telefonen och få en ny. Fyfan. Skrev ett argt mejl till kundsupporten på deras hemsida att jag kräver kompensation, för såhär ska det fan inte gå till. Dra åt skogen. Men men.. ACCEPTANS. Jag kan inte göra något åt detta, så jag får bara göra det som är effektivt. Skicka tillbaka telefonen, få en ny telefon och kräva en kompensation. Det ska jag göra.

Igår kom min pojkvän och vi tittade på Paranormal Activity 1. Jag dog. Tyckte den var sämst i början. Men fyfan vilken jävla film. BLUNDADE halva tiden (och jag brukar ALDRIG blunda när det är skräckfilm). Så natten bestod av mardrömmar och rädsla. Ska INTE titta på skräckfilmer nu innan jag flyttar till en ny lägenhet. Kommer fan inte våga sova där själv annars.

Idag har det varit så tråkigt. Trodde att jag skulle få träffa min bästa vän, men hon jobbade tydligen. Så det blev inget med det. Det blev lite fotograferande och sådär. Önskar jag kunde ha en sleepover/filmkväll med en vän. Vill bara komma igång med resten av veckan och livet sen, komma in i rutinerna igen.

23 dagar tills flytten!



Spa/Yogasemester

Åh, jag är verkligen så inne på att åka semester där man åker till ett varmt land långt bort och checkar in på ett resort där det är Spaanläggning och Yogainriktat. Jag tittade i en tidning idag där jag hittade ett sådant hotell. Där dom började dagen med yoga, sen till frukost så får man en nyttig slags shake gjord på örter, ingefära eller något. Man äter väldigt nyttigt (helst vegetariskt) där. VÄLDIGT fräscht. Sen skulle man klättra i berg, få massage etc. Allting handlade om att SLAPPNA AV. Ingen stress, ingenting. Helt borta från civilisationen. Gud vad jag vill åka på sånt.. Jag har blivit allt mer inne på den där "Buddismlivsstilen" allt mer och mer. Det betyder inte att jag ska ändra stil eller ändra något utåt. Utan mer att leva på det sättet, för min egen skull. Ta hand om mig själv.














Konsekvenser av det impulsiva beteendet

Jag har under flera månader nu kämpat med PayEx & Klarna. För er som inte vet vad det är för företag så kan jag förklara för er att dessa företag har hand om DELBETALNINGAR. Dessa magiska, lättillgängliga avbetalningarna...
Dessa har jag fallit offer för under mina impulsiva och destruktiva perioder. Det är så lätt att beställa saker och bara välja "DELBETALA", utan att tänka på räntor eller om man har råd i längden eller inte. PayEx kan jag däremot ha lite överseende med. För PayEx delbetalar läkemedel. Och det är mina f.d mediciner. Och det är väl där den stora skulden ligger. Och på Klarna. På Klarna däremot har jag inget överseende med mig själv med. För där har det varit kläder, löshår osv. Onödiga jävla impulsköp som jag får ta smällarna för nu. Jag har ALDRIG haft en betalningsanmärkning i hela mitt liv, och jag planerar inte på att få det heller. Så sammanlagt ligger jag 7000:- i back, i skuld sammanlagt till PayEx och Klarna. Och nu när jag skulle beställa mobil för andra gången, så kanske jag inte får igenom den eftersom jag har för mycket skulder som jag först måste betala av. Så hela fucking sommaren kommer gå åt att betala av mina skulder. Fan. Men men, som man bäddar får man ligga. Det är dags att jag börjar ta ansvar över mina handlingar. Blääh för skulder!


Tror inte jag mår så mycket bättre idag med magsjukan. Jag kan inte stå upp i längre perioder. Och jag får snart liggsår så mycket som jag har legat i sängen. Jag vill bara bli frisk så jag kan gå tillbaka till mitt liv igen. Jag saknar min bästa vän, och jag hoppas att jag får träffa henne framåt helgen när jag är frisk. Jag är så trött på att bara ligga här och titta på dåliga tv-program och må illa av allt jag äter. Det enda jag har fått i mig idag är en liten omelett, några tuggor lax och lite isglass. Mår fan illa av allt. Fast jag är sjukt hungrig. Min kropp är kluven.

Alla ni som ska till Sweden Rock imorgon: Jag är både avundsjuk och inte avundsjuk på er. Avundsjuk för att ni kommer ha det så jävla roligt och se så otroligt bra band. Och INTE avundsjuk för att jag slipper ha den där konstanta ångesten över att jag inte har kontroll över allt som händer runt omkring mig och att jag slipper den destruktiva (för mig) miljön som festivaler har (åter igen - FÖR MIG).

Hoppas ni får det kul iallefall.


Bild från Sweden Rock 2011


Maginfluensa

Jag insjuknade natten till måndag vad jag minns. Jag vaknade vid ett-två på natten av att jag fick ett plötsligt illamående av något slag. Jag visste i bakhuvudet att det var magsjukan eftersom min mamma och lillebror hade haft det förra helgen. Så jag gick upp och spydde popcornkärnor och Mousakka (urrrrk!). Jag gick upp, ringde jobbet (bageriet då, eftersom dom hälsar konditoriet när någon är sjuk). Så jag spydde och så 14 timmar framåt. Inte en blunds sömn. Mest feberyrningar. Mamma kom och hämtade mig eftersom man inte får vara kvar på b-hemmet om man har en luftburen sjukdom. Så jag åkte hem till mamma, sov, hade kramper i njurarna (dom på b-hemmet tänkte först ringa akuten/ambulans eftersom jag skrek av smärta i njurarna). Men iallefall, nu ligger jag här i mammas säng - ett dygn senare och har ont i hela kroppen - hög feber och kan knappt äta. Jag har slutat att spy som tur är. Men smärtan tar död på mig. Gör ont i varenda muskel.

Well well, nu ska jag sluta att klaga.

Jag oroar mig för så mycket när jag är sjuk. Blir mer sårbar då. Blir paranoid. Usch. Ska försöka titta lite på L-word och äta lite Piggillinglass.


Saker jag vill HA som jag inte får/kan äta:








Väntan, väntan...Acceptans.

Jag hatar verkligen att vänta på folk. För jag börjar inbilla mig att massa kan ha hänt. Inbillar mig så sjukt extremt med. Att personen har dött och (om det är ens partner) - att den ska göra slut med en och sitter vid en vägkant med bilen och funderar ut hur personen ska göra det etc etc. Helt sjukt. Känns lite bättre med ångesten nu när jag tagit Lephetonen. Dricker även kaffe nu. Så jag älskar halva världen nu. Blir sådär "medgörlig" av kaffe och hostmedicin. Jävla drug addict.

Håller på att bygga upp någon form av bild av hur jag vill att min lägenhet ska se ut när jag flyttar in i den om 1 månad. Jag vet vilka tre färger jag ska ha iallefall. Men dom tänker jag inte avslöja än, vill att det ska bli en överraskning. Men hela sommaren kommer gå åt att designa/inreda lägenheten. Kommer bli kul för mig, men inte för min plånbok. Hoppas jag får beviljat det där Bostadstillägget av försäkringskassan bara.. Men det kommer säkert bli bra. Och jag har lovat mig själv en sak.. som jag (tror jag) nämnde i något av mina föregående inlägg.. Att jag INTE ska ta saker och ting på delbetalning. Aldrig mer. Eller.. kanske någon gång i framtiden. Men inte nu. Vill inte bygga upp en massa skulder som jag inte klarar av att betala sen. Och vill absolut aldrig hamna hos Kronofogden. Fyfan.

Jag måste försöka gå framåt. Tänka framåt hela tiden och träna på den där Acceptansen som vi tränar/har tränat på så mycket i DBT:n. Googlade acceptans av någon anledning nyss och jag älskar bara betydelsen av ordet. 

Acceptans
Acceptans handlar om att välja att både se och stå ut med verkligheten, hur plägsam den än kan vara utan att undvika, fly, försvränga eller döma den – hur jobbigt det än kan vara. Med verklighet menar man både den yttre verkligheten runt omkring, som exempelvis anhöriga, bekanta, vänner och ovänner och den inre verkligheten som kan vara olika tankar och känslor.

Accepterande förhållningssätt
Att ha ett accepterande förhållningssätt innebär inte att man måste avstå från att försöka förändra en situation, utan att sluta upp med att föra krig mot sig själv och sin tillvaro. Acceptans är, hur paradoxalt det än kan låta, inte att sitta passiv utan att aktivt handla i enlighet med sina mål och värderingar.

Så himla klokt det är. Med Acceptans menar man inte att man behöver gilla verkligenheten. Utan bara Acceptera den som den är. Det behöver inte betyda att du gillar en situation eller verkligheten du lever i, men att du accepterar den, och utgår därifrån. Det handlar lite om att släppa det där kontrollbehovet. Jag hade väldigt svårt med Acceptans i början av behandlingen, och kan fortfarande ha det. Men jag lär mig.

Whatever, ska fortsätta vänta på min käraste och klunka tusen koppar kaffe till.



You haven't seen the last of me

Feeling broken
Barely holding on
But there’s just something so strong
Somewhere inside me
And I am down but I’ll get up again
Don’t count me out just yet






It's a new day

Jag har så fruktansvärt ont i huvudet. Och det har jag haft i flera dagar nu. Kan det bero på att det är åska i luften?

Jag har varit uppe sen 9 och bakat kakor. Hallongrottor och Bondkakor. Tänkte överraska min pojkvän när han kommer förbi och hämtar upp mig efter jobbet. Hoppas att han blir glad och hoppas på att han inte glömmer bort att hämta mig eftersom hans mobil är död. Funderar på att ta Lepheton för att få upp humöret lite. (Ja, jag tar det när jag inte behöver det, missbrukar det lite. Annars missbrukar jag kaffe..). Don't judge me.

Åh, jag mår så konstigt. Mitt humör går upp och ner. Vill orka saker och känna mig vacker. Två saker som jag inte gör just nu. Väntar på att nerladdningen av L-word season 4 ska bli klar. Har sett alla säsonger men jag ser om det eftersom den serien är så fruktansvärt bra. Hm. Nu skriver jag på om ingenting. Så ointressant. Fruktansvärt ointressant.




En liten bit påväg

Nu har jag ändrat bloggdesignen lite. Jag tänkte göra en ny blogg när jag har skrivits ut från behandlingshemmet. För att.. börja om. Igen. Bloggen ska handla om livet efter behandlingen, om att gå vidare efter ett fall. Eller något.

Jag gjorde ett litet steg framåt idag. Jag bestämde mig efter förgående helg att hålla mig borta från alkohol, för det bli lätt destruktivt för mig. Så idag så sålde jag all min alkohol jag hade köpt i Cypern/på planet till en jag känner. Fick 900:- för det. Så jag ska betala in lite försenade räkningar. Sen ska jag sälja lite kläder med, rensa ut sort of.

Jag känner längtan..saknad.















RSS 2.0