- 20 kg

Tog denna bilden igår i omklädningsrummet, och jag tycker verkligen man ser skillnad på denna bilden och om man jämför med innan. Ska lägga upp en före & efterbild i sommar när jag är "klar". Inte med viktnedgången, men med träning av muskler. Då ni :).

Kan jag så kan ni. Det finns absolut inga ursäkter. Ingen har sagt att det är lätt, men det är värt det i slutändan.


Friday I'm in love.

Idag är det fredag. Känns dock inte som det eftersom jag jobbar hela helgen, så veckan flyter ihop. Men det är goa pengar! Idag gick jag upp kl 07.00 för att tvätta. Sedan tänkte jag äta frukost och sedan dra till gymmet för lite träning. Idag blir det att träna rumpa, lår och mage. Sedan blir det lite intervaller på löpbandet i uppförsbackar. Efter gymmet ska jag åka och "helghandla" för att jag inte kommer hinna att handla ikväll eller i helgen. Fullt upp..

På lördag är det personalfest. Funderade på att INTE gå först, eftersom jag stänger cafet på lördag, och personalfesten ska äga rum på själva cafet 1 timme efter stängning. Så det blir väldigt stressigt för mig att hinna stänga på 1 timme (tro mig, det är inte bara att vrida om låset på ytterdörren när man ska stänga en bistro/cafe). Men nu har jag bestämt mig för att faktiskt gå och vara där några timmar iallefall. Dricka några glas vin (eftersom dom bjuder på alkoholen, haha), äta & sen åka hem vid 21.00 eftersom jag börjar jobba vid 12.00 på söndagen. Men det ska faktiskt bli roligt.

Idag kommer min lön och jag ska även handla något basicplagg, sitta och klippa och sy om det ikväll (om jag hinner), så jag har något att ha på mig imorgon.

Glad fredag! :D


Avgiftning - Once again..

Ni vet kanske att jag inte åt socker innan. Alls. Ingenting. Men nu den senaste tiden har jag ätit t ex mörk choklad och naturgodis eller annat "lågsockrigt", en gång i veckan. Men jag klarar inte det. Känner att jag får sug efter det oftare och oftare nu, och vill verkligen inte falla tillbaka i sockerträsket igen. Så jag får avgifta mig igen. Så imorgon börjar jag.

Hur JAG gör för att avgifta mig från socker:

1. Drick mycket citronvatten
2. Avstår från söt frukt som tex banan och vindruvor/melon de första två-tre veckorna. Eftersom det är mest fruktsocker i dom frukterna.

Plus några andra färdigheter. Wish me luck.


Ta det lugnt - Jag?!

Idag är det lördag. Jag bokade in ett Flowinpass på gymmet kl 09.00 imorse. När jag var påväg hem från gymmet så observerade jag verkligen hur stressad jag var, fast jag är ledig hela helgen. Förbryllat hittade jag automatiskt på i huvudet vad jag skulle göra i helgen (fast allting redan är gjort). Att ta det lugnt är något jag inte är bra på. Jag har ett fullplanerat strukturerat schema varje dag i veckan, för det ger mig frid och jag håller mig borta från ångesten. Så jag vet att jag måste sätta in egentid där jag absolut inte gör någonting, utan bara VARA. Så jag kan stanna upp från min hektiska vardag och känna efter hur jag mår och andas ut och slappnar av fullständigt.

Så jag agerade tvärt emot impulsen att göra en massa. När jag kom hem tog jag av mig träningskläderna. Duschade i lugn och ro, satte in en hårinpackning efter duschen, tappade upp ett fotbad, kokade grönt te, tog fram jordgubbslotionen, nagelfilen, nagellack, och fotvård + handvården, tog på en ansiktsmask i ansiktet, satte mig ner i soffan med en filt och slappnade av & läste en träningstidning.

Nu när jag sitter här NJUTER jag verkligen. Så fort jag tänker på att ta det lugnt i vanliga fall, får jag en sjuk ångest och är verkligen panikslagen av rädsla för att om jag tar det lugnt så kommer ångesten komma (eftersom jag är expert på att stänga av känslorna). Så nu när jag väl gör det, släpper jag all kontroll just nu och tänker att det är OKEJ att gråta om jag känner för att gråta. Det är OKEJ att släppa ner muren idag. Känslor är inte farliga. Så just i detta nu, släpper jag alla murar och släpper kontrollen.

Och jag märker att.. Jag behövde verkligen det här. Min kropp är ett tempel och jag är förpliktigad att ta hand om mig själv på bästa sätt. Jag förtjänar det.

Kom ihåg att ta hand om er själva och stanna upp då och då och känn efter. Sätt tid en gång i veckan för lite egentid och bara VARA. Glöm alla måsten, alla bekymmer och alla krav.


Tatueringstid

Anledningen för jag inte är så social här på bloggen är simpel:

1. Det är jobbigt att blogga via iPhonen.

2. Jag har tagit på mig fett mycket jobb för inkomstens skull. Så jag jobbar massor, och sen tränar jag resten av tiden.

Men imorgon ska jag iallefall på Yoga för stress och rygg, tillsammans med min arbetskamrat Josefin. Sen ska jag in på tatueringstudion och boka tid för tatuering på överarmen. Börjar med armen innan jag gör Chestpiecen eftersom jag vill vara 100% säker på Chestpiecen innan jag ger mig på den. Är så sjuuuukt peppad! Utöver det ska jag även imorgon skriva på anställningsavtalet för jobbet imorgon med cheferna, och sen har jag DBT gruppen samt individualterapi. Busy day! Men det fixar jag.

Puss!


Kickstartar morgonpromenaderna!

Klockan är ställd på 07.00, för imorgon går jag upp och går en powerwalk på 50 -60 min innan frukosten. Ett par koppar kaffe och vatten innan, and I'm ready! Ska bli skönt att komma igång med det nu efter jul och nyår.

Ibland önskar jag att jag hade en vän som var lika sjukt intresserad av hälsa/välbefinnande och träning som jag. En som var lika engagerad i det som jag och kunde träna med mig. Det skulle varit så underbart! Well Well, it is what it is.


Stängning av bloggen=Omstart?

Hej på er!
 
Jag sitter just nu i "stadens" bibliotek och funderar över om jag ska stänga denna bloggen eller hålla igång den. Stängning av bloggen menas absolut inte att jag ska TA BORT den. Utan snarare att låta den vara kvar och sluta uppdatera den, men att lämna den bakom mig och starta om med en sprillans ny blogg till våren när jag förhoppningsvis skaffat en bärbar dator. Jag har ju en "temablogg" jag ska starta upp till våren. Men jag funderar även på att ha en vid sidan om som handlar om mig, mitt liv osv. Det är absolut något att fundera över.
 
Nu börjar jag jobbet idag igen efter jul och nyårsledigheten, och det ska bli skönt att kickstarta allting. Nu tänkte jag gå vidare i stan och handla upp mina presentkort jag fick i julklapp. Den enda "lyxen" jag kan unna mig denna otroligt fattiga månad. Men vad gör man?
 
Förresten, när jag idag cyklade till biblioteket så fick jag en sån otrolig sommarkänsla/vårkänsla i kroppen. Nu är vi påväg mot ljusare tider och mot våren. Detta kommer bli som jag har nämnt innan - Ett fantastiskt år!
 
 
 
 
 
 

Hello 2013!

Jag hade det så sjukt roligt igår. Det var längesedan jag hade så kul. Killarna headbangade i kallingar, vi brudar var Girls gone wild och dansade i underkläder, shottade och kacklade och sjöng allsång. Festade till 3 på morgonen, sen kom jag och Janne hem vid 4 och däckade.
Det var så synd att gårdagen gick så snabbt! Men nu är det 2013 med nya mål och detta året kommer bli bäst! Idag blir det bara en massa tv tittande tjockismat. Så kickstartar jag 2013 imorgon. Puss!


RSS 2.0