I've got a long long way to go before I can say goodbye, to all I never knew - to you.

Jag känner mig otroligt hopplös. Jag kan inte kontrollera mina känslor. Jag avskyr, verkligen hatar mig själv p.g.a att jag är så jävla svag. Jag kommer förlora min pojkvän. Jag känner det. Känner hur människor slutar att älska mig mer och mer.


Det skulle vara lättast att...punkt.

besvikelsen ligger på mej själv.

Lördags: Förfest i hans och hans bands replokal. Mycket trevligt! Sen blev det vidare till Higgins, där var det också trevligt. Fast jag blev lite ledsen (avskyravskyravskyr!) att jag ska vara så himla överkänslig. JAG kände att han inte brydde sig om att jag också var där, han satt ute och spelade gitarr och så med sina vänner. Och jag satt inne på Higgins och umgicks med andra folk. Och jag tänkte inte på att han satt där ute förens folk började kommentera: "Är inte du med honom? Varför är han inte med dig? Det märks inte att ni är tillsammans. Har ni gjort slut?". Och det gjorde mig ledsen. DOM fick mig att känna mig "bortglömd" av min egen pojkvän. Det var inte min pojkväns fel, det var DERAS fel. Om inte dom hade nämnt något, så skulle jag aldrig ha blivit ledsen eller ens ha tänkt på det. När vi kom hem till Lollo på efterfest, så pratade jag med honom om det. Och jag blev ledsen, för det kändes som han inte förstod hur JAG kände mig när dom sa det. Så jag började ju gråta och grejer. Han trodde det var en snefylla, men nej. Inte denna gången. Jag hade hunnit nyktra till något rejält när vi kom hem till Lollo, så det berodde inte på alkoholen. Jag var ledsen. Jag satt ute och pratade med Lollo lite, sen kom han och höll om mig. Och jag började gråta ännu mer. Allt kom, allt jag hade hållt inom mig. Att en sån liten skitsak kan utlösa alla tårar. Det kändes som om jag grät i timmar. Jag skämdes när jag hade slutat gråta. Jag ville inte att dom andra skulle tro att jag hade fått ännu en snefylla som jag fått innan. Vet inte om någon trodde på att jag var nykter, eller.. jag var lite lullig. Men inte full. Jag minns allt. Jag skämdes för att jag har haft den jävla oturen att gråta nästan varje gång jag festar med honom. Hans vänner måste tro massor. Jag hatar mig själv för att jag inte kan behärska mig, och hålla allt inom mig.

Den lördagen insåg jag att jag behöver hjälp. Verklig hjälp. Annars kommer jag att förstöra mig själv fullständigt. Och mitt mående kommer resultera i att jag förlorar honom. Jag vill inte att han ska se all smärta jag bär inom mig. Jag vill få honom att vara lycklig och må bra. Jag måste ha hjälp. Jag måste laga mig själv på något vis.

Imorgon ska jag göra ett expriment. Ideén kom på psykologin, då vi pratade om Socialpsykologi, om olika normer. Människor som är okunniga och som inte känner mig, jag är "emo" för dom. Allt som är en aning annorlunda, om man sticker ut bara lite lite - då är det emo. Människor ser ner på en. Så därför bestämde jag och Emma att vi imorgon ska klä oss till raka motsatsen till vår vanliga stil. Vi ska klä oss som alla andra, så neutralt som möjligt. Och se hur folk reagerar. Om någon som ALDRIG har pratat med oss innan pratar med oss. Om någon ny hälsar på oss. Om människor behandlar oss annorlunda (alltså bättre), eller till det sämre.  Och viktigast av allt, hur vårt umgänge i skolan som vi umgås med, reagerar när vi kommer i en helt annan stil. Sen ska jag meddela vår psykologilärare hur det har gått. Ska bli VÄLDIGT intressant. Fast jag kommer antagligen känna mig osäker, för när jag har andra kläder, och inte är "mig själv", eller ser ut som mig själv - så känner jag mig väldigt osäker. Men jag ska ta bilder. Så får ni banne mig se!


Ett fåtal bilder från i lördags:

  
 
  
  
  
  


  


Not myself today

Antingen mår jag jättebra, eller så är jag nära att få en panikångestattack. Känslor: ett tryck över bröstet så att jag knappt kan ta några andetag. Det känns som om jag har en hundra kilos järnklump på bröstet. En väldigt glad känsla, jag känner att jag kan göra vad jag vill, när jag vill. Inget kan hindra mig. Jag mår jätteilla och har en konstig känsla i magen, det känns som en oroskänsla.

Jag vet inte vad jag känner överhuvudtaget. När man inte kan sätta fingret på sitt mående så blir det ångestfyllt. Och jag känner mig overklig. Det känns som om jag är i min kropp, fast jag har en annan själ. Det är inte jag i denna kroppen. Detta är inte jag. Jag är övertygad om det. Börjar jag bli helt galen eller är det något som har förändrats som jag ännu inte vet om. Jag är rädd för att någon jag håller kär har dött. Jag har alltid haft den "gåvan" att känna på mig att något hemskt har hänt någon. Och nu har något hänt. Jag vet det. Det är något som inte stämmer in. Något står inte rätt till. Jag har haft dessa känslorna innan och trott att något hemskt har hänt någon jag älskar, men det är mer en oroskänsla. Då jag har vetat att det bara är jag som inbillat mig. Denna känslan nu är annorlunda. Det är något. Jag måste smsa min pojkvän och ringa min mormor. Jag måste se att dom mår bra, att dom lever.

Eller kanske det är att något hemsk som ska hända, som inte har hänt ännu, att det kommer hända något hemskt idag eller ikväll? Nu måste jag ringa dom, jag måste ringa dom genast.


If I'm not quite good enough

Jag är rädd för mig själv. Riktigt rädd. Så mycket så att det skapar ångest. Panikattacker. Det känns som om jag inte kan andas. Imorgon ska jag ut tillsammans med han och hans band och någon/några till. Och jag är rädd, för att jag ska säga fel saker, för att vara tråkig, för att jag ska "misstolka" något som han gör eller säger till någon annan tjej och att hans vänner inte egentligen vill att jag ska följa med - att dom inte tycker om mig. Varför kan jag inte bara vara som alla andra? Imorgon ska jag ge mig ut och köpa nätstrumpbyxor iallefall, något "nytt" jag kan ha på mig på kvällen iallefall. Jag måste andas. Andas. Andas. Andas.

Det kommer att gå bra, det kommer att gå bra, det kommer att gå bra. Det kommer gå åt helvete.


Dagens fotografier
Jag blir aldrig mer densamma , jag blir aldrig densamma som förut

Jag avbokade min tid hos min nya behandlare på fredag. Jag är inte redo. Jag är inte sluten i psyket än, jag är vidöppen. Väldigt ömtålig nu sen förra veckan. Jag måste ha tid, tid att stänga mitt hjärta igen. Så jag inte bryter ihop när jag väl sitter där och ska gå igenom allt jobbigt ännu en gång. Men det kanske är tvunget av mig. Att bryta ner mig själv och våga prata om hur jag mår, och allt som hände då. I det förflutna. Det kanske måste göra ont för att jag ska ha möjligheten att må bättre? Men jag är så otroligt rädd. Jag är rädd för ångesten, för smärtan som sedan kommer att slå mig med dubbel kraft. Jag vill inte göra arbetet, jag vill inte ta det svåra vägen till att må bättre. Jag vill glömma, jag vill göra allt förutom att ta upp det igen eller överhuvudtaget prata om det. Men jag vet att det inte finns någon lätt väg igenom det. Man måste göra arbetet och stå ut. Men det är mitt förstånd som pratar. Det jag borde lyssna på istället för mitt hjärta. Men jag tänker tyvärr med mitt hjärta, hela tiden. Jag gör det jag känner, inte det förståndet säger åt mig att göra. Det är kanske därför jag är så impulsiv. Jag tänker inte på konsenkvenserna, samtidigt som konsenkvenserna är det enda jag tänker på. Det är så svårt.

Jag vaknar på morgonen och känner att jag inte vill möta dagen. Men när jag går till skolan eller jobbet, och är där - så är det som om jag sätter på en knapp som visar en annan sida av mig. En sida som människorna vill se. Jag stänger av, och går på autopilot. Jag kan lyssna, svara och nicka utan att egentligen höra vad dom säger. Jag bara finns där. Och dom märker ingenting. Ingen märker någonting.


Jag saknar honom. Jag försöker att undvika att ringa honom, och väntar på att han ska ringa mig. Det är jobbigt, att sakna honom. Det är nog den enda gången jag inte följer mitt hjärta eller lyssnar på det. Det är ett tillfälle jag bara tänker med förståndet. Om jag hade följt mitt hjärta skulle jag åkt till honom. Men om jag åker dit så kommer det kanske inte bli som jag tänkt mig. Det finns en risk att jag visar hur jag mår, för att innerst inne vill jag att han vet hur jag mår och håller om mig och säger att allt kommer att bli bra. Men konsenkvenserna av det är att när han vet hur jag mår, att han inte orkar med att se mig så. Jag vill inte tynga ner honom. Vågar inte. Men jag behöver honom. Men jag är rädd. Jag är rädd för att dag ska bli natt, när jag borrar ner mig i min kudde som hans avtryck är kvar för efter helgen, och sakna honom något otroligt så att det gör mig ledsen. Idag är det den tredje dagen jag gråter på kvällarna eftersom jag har saknat honom så mycket, eller att jag vet att jag behöver honom där. Jag hatar den ensamhetskänslan, när han inte är där. Han är inte där. Han är inte där.


Fel, fel och åter fel

Att se vackra människor är väldigt ångestfyllt. För dom är allt jag aldrig kommer att bli. Jag äcklas så mycket av mig själv så att jag överväger seriöst plastikoperationer. Jag avskyr, verkligen avskyr mig själv. Så mycket så att jag skulle kunna slå en hammare i mitt huvud, på min kropp och överallt. Straffa mig själv för hur jag ser ut och för hur jag är som person. Jag behöver en make-over. Men även hur snygg jag kommer att bli (om det nu är möjligt), så kommer jag alltid vara annorlunda. Jag kommer aldrig att bli en i mängden p.g.a min sjukdom och mitt psyke. Felen kommer synas rakt igenom. Fast utseendet lurar många. Om man ser en vacker fasad så anar dom inte att något är fel...iallefall till en början.


Igårkväll efter jag hade pratat med honom, fick jag en kraftig ångestattack precis innan jag skulle gå och lägga mig. Jag kunde inte andas, och jag grät, och grät och grät i vilket kändes som timmar. Tillräckligt mycket för att känna att jag gick sönder, och tillräckligt tyst för att ingen skulle höra. Jag funderar på att ställa in tiden till mötet med min nya behandlare. Jag är vidöppen nu, så jag klarar inte av att prata om saker. Klarar inte av att gå dit och känna att jag inte får någon hjälp, att dom inte kan hjälpa mig. Jag måste vänta tills jag har slutit mig igen. Stängt igen allt. Tills min mur är uppbyggd igen. Vad ska jag göra? Vad ska jag göra? Vad ska jag göra? Det känns som om jag aldrig kommer att bli frisk, som om jag aldrig kommer att må bra på egen hand. Den enda stunden jag kan känna mig hel är med honom. Men jag vågar inte göra honom till min frihet. Till min källa till tryggheten. För om jag förlorar honom, då förlorar jag allt. Han kanske hade rätt igår när jag skrev att jag visste att det var svårt att älska mig. När han då skrev att jag har svårt att ta emot kärleken han ger mig. Men det är inte så lätt, för jag vågar inte. En del av mig är livrädd för att älska. Jag är rädd, så jävla rädd att han ska lämna mig. För jag vet att i kärlek kan ingen vinna. Det är en väldigt liten procent som håller livet ut när man är så unga som vi. I slutändan kommer någon av oss såra någon rejält. Och statistiken säger att det kommer bli jag. Jag blir lämnad. Jag vill inte förlora honom, kan inte förlora honom. Jag är så rädd att förlora honom så jag inte äter som jag ska, för att han fortfarande ska tycka att jag är attraktiv. Att om han säger att någon har en snygg hårfärg, snygga kläder o.s.v - jag köper det för att han ska tycka jag är fin. Finare än dom personer som han sagt att han tycker är snygga. Så att han ska titta på mig, bara mig. Men i min verklighet, så kommer jag aldrig att vara tillräcklig. Det kommer alltid vara något som måste justeras. Jag kommer aldrig att bli som dom, vackra..fina kroppar, fint hår.. Jag kommer aldrig att duga.

Om jag bara gått en annan väg
Det finns inget som kan ändra redan tagna steg
Skulle göra allt som stod i min makt
Och ge vad som helst just nu
Men det jag vill nå, kan jag aldrig få


Det finns ingen utväg ur mörkret
och ingen framtid
För jag blir aldrig fri
Så kan mitt liv bli till något bra?
Kan jag se en morgondag?

Berätta för mig vad jag gjorde fel
Alla jag någonsin har älskat har försvunnit
Jag skulle göra allting annorlunda
Men jag kan inte spola tillbaka tiden
Det finns inget skydd emot stormen
inom mig


Och jag önskar så att jag kunde få
allting att ändra sig

Finns ingen utväg ur mörkret
Och ingen framtid
För jag blir aldrig fri
Så kan mitt liv bli till något bra?
Kan jag se en morgondag?

Det finns ingen utväg ur mörkret
och ingen framtid
För jag blir aldrig fri
Så kan mitt liv bli till något bra?
Kan jag se en morgondag?
Jag finns inte

Hittade en dikt, som beskrev precis borderline, och såhär känns det. Det är verkligen mitt i prick.

"Jag tar ingen plats längre.
All den yta som är tänkt för mig
upptas av en enda stor tomhet.
Det är meningen att jag ska fylla ut allt det,
och det har jag ju tidigare uppenbarligen gjort,
eftersom utrymmet finns där.
Var har jag tagit vägen nu?

 

Jag kan känna det när jag träffar de jag älskar.
De letar efter något mer,
de tittar över axeln på mig,
eller brevid mig,
för att hitta det som borde finnas där.
Jag ser förvirringen i deras ögon,
när de upptäcker
att det inte finns något där.
Det smärtar mig att veta
att det är så lite kvar av det som en gång var jag.
Det skrämmer mig
att jag inte vet var allt det tagit vägen,
och hur jag ska hitta det igen.

 

Jag önskar mig tillbaka till en tid
då jag fyllde ut,
fyllde upp,
svämmade över och mer därtill.
Tanken på att återvända dit gör mig paralyserad
eftersom jag inte mådde bra.
Men jag visste vem jag var,
jag hade min identitet,
jag gjorde det jag skulle,
och jag hade en given plats.
Nu är allt förändrat.

 

Känslan är att stå i en enorm sal.
En sal utan synligt slut.
Öppen yta där jag borde kunna se allt,
och kunna bli sedd.
Men istället kan jag bara höra de jag älskar.
De finns där, men i en angränsande sal.
Lika stor den.
Jag hör dem skratta,
leva,
samexistera med och i varandra.
Jag är så avundsjuk.
Jag vet att de väntar på mig.
På något sätt är sammankomsten för mig.
Men jag hittar inte dit.
Jag vill inte dit,
samtidigt som det är den högsta önskan jag någonsin haft.
Jag vill inte komma in i den salen,
och upptäcka att jag inte syns.
Jag vill inte komma in dit och göra alla besvikna,
för att jag är så mycket mindre än vad jag borde vara
.

 

När hände det här?
Det känns som jag vaknade en morgon,
och min värld var borta.
Fragment av den fanns fortfarande där,
men inte tillräckligt för att skapa en helhet.

 

Om ett pussel på 1000 bitar saknar de 10 viktigaste,
de som gör att bilden blir begriplig,
är det då någon mening i att lägga det?
Är det då någon mening i att ens försöka.
Eller är det bättre att bara kasta det åt sidan,
inse att det ändå inte skulle kunna bli något av det,
och köpa ett nytt pussel?
Ett där det går att få en komplett bild i slutänden.
Jag vet inte.

 

Jag önskar att jag visste.
Kanske skulle allt bli lättare då.
Kanske inte.
Det är obehagligt att sträcka ut händerna,
när jag inte kan se vad det är jag kanske får tag i.
Det är skrämmande att ta ett steg framåt,
när det kan vänta en avgrund ett halvt steg bort.

 

Jag vet inte vad som är fast,
vad som är solit.
Jag behöver riktmärken,
någon att följa.
En känsla av att det finns något beständigt,
i det som nu känns som ett gungfly.

 
Jag har aldrig varit bra på att leka ”Följa John”.
De som varit ”John” har alltid burit ögonbindel.
Eller har de inte?
Är jag den blinde?
Är jag den som inte bör leda?

 

”I don’t trust.”
Nej, men kanske det är dags?
Jag ser ändå inget.
Jag hör ändå inget.
Jag kan inte förlita mig på mina sinnen,
mina känslor,
mitt intellekt.

 

Kanske är det dags,
att ta den utsträckta handen,
och lita på att inte alla lever med ögonbindel?
Kanske är det dags,
att våga följa,
och lita på att jag inte leds mot stupets rand?

 

Det kan ju inte bli värre,
mer skrämmande,
mer osäkert.

 
Eller kan det?


Trasig

Det har blivit för mycket. I fredagskväll var jag hos honom, och skulle byta om för att gå och lägga mig. Jag stannade upp vid hans spegel i underkläder och kände ett stort äckel. Jag fick ångest. Satte mig på sängen. Han kom in i rummet och satte sig bredvid mig på sängkanten. Efter några minuter så upptäckte han att jag hade skurit mig innanför troslinningen. Jag såg besvikelsen i hans ögon, det jag försökte undvika genom att dölja mitt återfall med rakbladet. Det var det jag försökte undvika. Jag ställde mig framför spegeln igen och tog på mig en sovtröja. Han frågade mig hur jag mår egentligen, för han tycker jag inte berättar hur jag mår när han frågar. Jag säger att jag inte vill prata om det. Då säger han igen att jag aldrig berättar hur jag mår. Då berättar jag: "Vill du veta hur jag mår? Ärligt? Det känns som om jag har ett svart hål, en trasig själ som aldrig kommer att laga. Att jag går omkring med det, och det läker aldrig. Det kommer aldrig att försvinna. Och jag känner det hela tiden, förutom undantag när jag är med dig, för då känner jag mig hel - lagad. Är du nöjd nu...?". Jag lägger mig bredvid honom i sängen och han släpper lampan, jag ligger på rygg och han lägger sin hand runt mig. Jag känner hur det svarta försöker att ta sig ut, hur tårarna bränner bakom ögonen. Jag tänker för mig själv: "börja inte att gråta, bryt inte ihop...". Sen kom allt, jag vänder mig om och försöker stänga ute han, skaka av mig hans ömhet, för ömhet gör ont. Han håller om mig fortfarande och ber mig att vända mig om. Jag skakar på huvudet och vänder mig om tillslut. Jag gråter, jag gråter som jag inte har gjort på ett väldigt bra tag, för jag håller allt inom mig. Det är lättast så att ingen märker. 

Jag insåg hur mycket jag stänger ute han egentligen. Jag säger aldrig hur jag mår, för då händer det - då börjar jag gråta, jag bryter ihop. Det är därför jag är så otroligt rädd för att gå till psykologer och prata. Jag vill inte prata om det, jag vill inte att han ska se att jag är ledsen eller..sårad...eller något sånt. Jag vill att han ska minnas mig som livsglad, en glad person som får honom att må bra. Den bästa flickvännen han har haft. Om han bara hade sett mig genom mina ögon. 

What is worthwhile in the world if you can't be with the one you love? What is worthwhile - we'll be forgotten when we're gone

Jag har gett upp hjälpen tror jag. Jag står ensam nu. Jag tror inte på hjälpen längre, att dom kan "laga mig". Ingen kan laga mig. Visst finns det underbaraste, finaste vänner (och min finaste pojkvän) som får en att må bra - men ingen kan laga mig. Jag får helt enkelt lära mig att leva med denna ångesten, smärtan, ensamhetskänslan, overkligheteskänslorna, oron, tomhetskänslan...hopplösheten...minnena - livet ut. Jag måste bara lära mig att hantera dom. Förbättra mina försvarsmekanismer. Det jag är rädd för,det är att om jag får barn i framtiden - att dom ska få samma mående som jag. Att "ärva" min ångest. Jag vill inte att mina framtida barn ska få samma liv som jag har/har haft. Och dom ska definitivt inte få samma uppväxt. Jag ska ge dom en trygg och kärleksfull miljö att växa upp i. Med båda föräldrar närvarande och föräldrar som älskar varandra. Jag ska inte ge mina barn samma helvete som jag hade när jag växte upp. Aldrig.


Jag har beställt en ny hårförlängning och jag ska förmodligen klippa mig nästa vecka. Jag vill förändras. Ha något nytt. Bli snyggare. Jag vet inte.


Jag slutade andas för en sekund

Precis som rubriken säger. Precis. Vartenda ord är sanning. Jag satt och tittade på en film på trean, och jag vet inte vad som utlöste det - kanske var det en scen ur filmen som påminde om något ångestfyllt, kanske något trauma. Men jag fick plötsligt svårt att andas. Det kändes som om någon satt stenar över mitt bröst, som om någon höll styptag på mig. Jag slutade att andas. Och jag fick panik. Plötsligt sitter jag på toalettgolvet och skakar och hyperventilerar - försöker att andas. Gråter av rädsla för att jag kanske skulle dö. Att mitt hjärta skulle stanna. Det som lugnade mig var när jag fick sms från honom. Från ingenstans skrev han, precis vid rätt tidpunkt:

"Älskar dig Malin, du är fin och bra som du är. Precis som jag vill ha det <3"

Jag började komma tillbaka till verkligheten. Fokuserade på orden som stod på mobilskärmen och övertygade tillslut mig själv. Tvingade mig själv att tro på vad han skrev. Jag tror han räddade mig. Att han skickade sms påminde mig om att han fortfarande finns kvar hos mig. Jag kände att han var med mig, fast han inte var det. Jag kände hans trygghet. Det var som att ligga i hans famn, fast inte fysiskt. Jag låg psykiskt i hans famn. Jag återfick andningen och kom tillbaka till verkligheten.

Jag vet inte varför jag får såna panikattacker ibland. Det kan vara något litet. Som att se en film där i en scen ett barn ser någon av sina föräldrar dricka. Eller kanske en scen där någon våldtar eller slår någon. En liten grej kan ta mig tillbaka till det förflutna omedvetet, och jag får panikattacker. Eller tvivel på om jag är i nuet, och tron på att jag kanske är kvar i det förflutna, men att jag har blivit så sjuk så att jag föreställer mig denna verkligheten, detta nuet jag lever i nu som endast en illusion. Tvivlan på min egen existens.

På onsdag har jag en tid med min läkare F på psyk.mott i värnamo. Ska antagligen prova en ny antidepressiv medicin, jag tror det blir Zoloft eller Cipramil. Vi får se. Skrämmande. Jag är rädd. Sen fick jag ett brev idag om att jag har fått en ny behandlare som heter Louise. Hos henne har jag tid den 27 september. Ska då kanske börja på en ny behandling också.

Öppensinnad

Jag kanske borde vara mer öppensinnad, jag försöker iallefall. Allting handlar om en tjej, en tjej som har gått i hans klass och som det har varit mycket "bråk" med eftersom hon har flirtat med honom, och han inte har "märkt" något. Jag kan komma överens med henne nu, men det betyder inte att jag litar på henne. Jag litar INTE på henne. Den här tjejen, har iallefall skrivit till honom att hon vill träffa honom (tillsammans med mig), för hon saknar honom så mycket. Jag är väldigt tacksam för att hon skrev att jag kunde följa med. Jag kommenterade först att jag träffas gärna, MEN att dom kunde träffa mig UTAN mig också. Att det var okej. Och när jag skrev det så tänkte jag i samma sekund: "Nej, jag är inte okej med att dom träffas ensamma. ABSOLUT INTE. Men jag vill inte vara "den elaka flickvännen" som hindrar sin pojkvän att träffa andra tjejer oså. Det är en total motsägelse.


Om dom träffas ensamma kommer jag att må extremt dåligt och få ångestattacker, för det VET jag. Jag kan knappt andas nu eftersom jag vet att dom ska ses. Om han säger Ja till hennes förfrågan. Jag önskar jag vore mer öppensinnad. Kanske om jag försöker att inte känna så mycket för honom längre, så kanske jag kommer till det stadiet där jag inte bryr mig om vem han träffar. Då skulle jag bli världens bästa flickvän. Och om jag känner mig själv, så kommer jag inte kunna hålla tyst om eller kunna dölja att jag blir ledsen OM dom skulle träffas. Jag är jättedålig på att ljuga. Vad ska jag göra?

paus

Jag uppdaterar nog inte på ett tag, eller..kanske inte förens nästa vecka. Jag är hemma och är sjuk. Min förra pencillinkur som jag fick mot svinkopporna slog ut hela mitt immunförsvar, så nu har jag svinkoppor igen, har feber och är jätteförkyld. Jag får inte gå till skolan eller gå ut av läkaren p.g.a att andras bakterier kan träffa mig, och jag har inget i kroppen som kan skydda mig emot dom. Om jag blir sjukare så måste jag åka in till akuten och få medicin genom dropp. Men än så länge är det stabilt. Jag gör inte så mycket om dagarna. Jag tittar på film och spelar tv-spel för det mesta. Så det finns inte så mycket att skriva.

Jag har funderat på en sak dock. Angående filmen "Mona Lisas Leende". Alla som har sett filmen vet att den utspelar sig på 50-talet, och en framåttänkande lärare kommer till en väldigt konservativ flickskola. I en scen så sitter hon i elevernas hemliga mötesrum och berättar att hon precis har tackat nej till sin mans frieri till henne. Eleverna tystnar och tittar förvånat på henne. Då säger hon: "Alla förhållanden är inte ämnade för giftemål". Då säger en tjej som sitter bredvid henne: "Så dom var bara strikta kärleksaffärer?". Det fick mig att fundera. Alla våra förra förhållanden, eller för all del våra nuvarande förhållanden...Var dom bara strikta kärleksaffärer? Jag vet inte, det fick mig att fundera ett tag. Och om dom bara var kärleksaffärer...vad var det för mening att överhuvudtaget ha dom om man inte hade någon framtid med den personen?  

behöver någon som behöver mej

Det är så förvirrandes. Jag vet inte vad jag känner. Jag vet inte om jag känner ångest, om jag är glad eller om jag känner likgiltighet. Jag vill bara stänga av världen ett tag. Trycka på pausknappen, så allt står stilla. Och jag har nog aldrig haft så dåligt självförtroende som jag har nu. Jag kritiserar mig själv hela tiden, och känna att jag inte duger gör jag också HELA tiden. Mitt självförtroende är på noll, och självhatet på tio. Mest av allt känner jag att jag inte duger för honom. Att jag inte förtjänar honom. Och jag ställer frågan hela tiden: "varför är han med mig? Vad är det han ser i mig egentligen?". Eftersom Den Gråa tiden närmar sig, så blir jag ännu mer nedstämd. Och jag överväger seriöst Ljusterapi. Men jag ska försöka må bra, låtsas att må bra utåt iallefall. Fast jag ska försöka ändå.

Jag önskar att vi kunde spola tillbaka tiden, tiden då vi blev kära i varandra. Till den natten du sa till mig för första gången att du älskade mig. Då du saknade mig lika mycket som jag saknar dig. Då du älskade mig lika mycket som jag älskar dig. Jag behöver att du behöver mig.

RSS 2.0