"I just love these shoes!" - beställs imorgon.


Förberedelser inför veckan

Phhft. Har gjort så sjukt mycket idag känns det som, så nu är jag helt slut. Det blir att gå och lägga sig vid 9 ikväll. Jag kom hem från veckohandlingen för ett tag sedan. Det blev inhandling av grönsakerna till mina grönsaksdrinkar till lunch så att jag kan börja med dom redan imorgon. Nyttigt som tusan! Sen ska jag börja komma igång med mina morgonpromenader innan frukosten imorgon med, (det var en som heter Jenna vars blogg jag följer som inspirerade mig till att ta upp det igen). Sen blir det antagligen frukost bestårnde av en fruktshake med proteinpulver i. Sen innan lunch blir det konditionsträning på gymmet. Kommer bli helt azum! Pusssss!


Ätstörnings-Recovery

Ni som inte vet det redan så har jag lidit av ätstörningar i tonåren. Och jag får fortfarande tankarna tillbaka ibland. Och ett av mina problem som nog många har som har haft ätstörningar är att man slänger i sig maten. Sen känner man Do uppsvullen och förstår inte varför. Anledningen för man slänger i sig maten är att man fortfarande känner en skuld till att äta. Så man vill bara "bli av med det" på tallriken så att man inte "tänker på" att man äter. Och det problemet har jag. Det är en av anledningarna till att jag går på dagsjukvården. Jag får hjälp och tips om hur jag ska göra. Så min läxa är att ställa klockan på 20 min. Minst. Det måste ta 20 min MINST att äta. Men MAX 30 min. Så man varken kan spara maten eller glufsa i sig den. Så det gjorde jag idag. Och det var så sjukt jobbigt. Ett av mina hjälpmedel som jag kom på själv är att äta med pinnar. För då kan man inte "skyffla" in maten i munnen. Utan bara ta lite åt gången. Så det är ett tips från mig till er där ute med f.d ätstörningsproblematik.


Söndagsångest

Söndagar för mig har alltid inneburit ångest. Kanske av den anledningen som många känner att det är sista dagen på helgen eller att man har hela veckan framför sig med jobb eller skola. Ledigheten är slut. Så man går och tänker på alla "måsten" man vill/måste få gjort.
Så därför har jag kommit på en strategi som fungerar för mig. Jag börjar måndagen redan idag. Jag avslutar min helgvila och går till gymmet idag, försöker skriva ett matschema/veckoschema för den kommande veckan. Och inte tänka i "måste-banorna". Leva här & nu, och vara engagerad i mindfulnessen.

Dela gärna med er av vad NI har för tips mot söndagsångest!

Cupcakebak

Nu är jag hos mamma och har precis bakat Cupcakes. Choklad & Klassiska blev det. Dom "lättaste" Cupcakesen enligt mig. Passar samtidigt på och lånar datorn medans jag kan. Det som är så komiskt är att igår, när jag tittade på "Hela Sverige bakar" och bestämde mig för att baka Cupcakes (eftersom dom gjorde det där), så är det minst 5 st som gjorde samma sak av mina fb vänner bara för att jag skrev ut att jag skulle göra det. Lite roligt att folk tar efter mig ibland. En gnutta irriterande, men jag är glad att jag kan ge andra inspiration samtidigt! Om jag hade en bättre inkomst så skulle jag bakat mer än vad jag gör. Och antagligen gett bort allt, eftersom jag inte vill äta det själv (pga hälsan). Men, när jag får jobb så blir det ändring på det.
 
Det är så skönt att låna en dator ibland och slippa blogga via Iphonen. Men det jag kom på är att mamma inte har photoshop på sin dator, och jag som tänkte göra om designen på bloggen. Så, det gick ju åt helvete. Men men, funderar på att köpa en bärbar dator i november. Man måste nästan ha det. Inte bara för bloggandet osv, utan för att söka jobb m.m.
 
Well, här kommer lite iphonebilder på mina Cupcakes. Ni får ursäkta den sämsta kvalitén, men vad mer kan man begära med en Iphone?
 
 
 
 

PMS

PMS är inget att skoja om. Seriöst. Det är hemskt! Jag blir helt galen när jag har PMS. Som idag. Jag började nästan gråta när sminkningen inte blev som den skulle. Och den blev inte som den skulle av den anledningen att jag svullnar upp något extremt några dagar innan. Både i ansiktet, fingrar, mage, fötter. Nu kanske jag vet hur höggravida känner sig. Usch.


Lite uppdatering..

Eftersom jag inte har någon bärbar dator + internet så har jag bara iPhonen som är tilögänglig. Och jag hatar att blogga på den. Så det blir inga inlägg här på ett tag. Men det jag gör är att jobba varje dag, tränar kondition 5 dar i veckan, och styrketräning varannan dag på gymmet. Har gått ner 11 kg sedan Juli. Heja mig! Lever extremt hälsosamt med andra ord. Haha. Men.. Jag ska försöka fixa det där med internetet. Ska köpa bärbar dator nästa månad funderar jag på. Vi får se!


RSS 2.0