Verklighetsuppfattning

Jag var hos läkaren idag och kollade upp andningen och hjärtat. För att göra en lång historia kort:

- Jag lägger mig på britsen och hon lyssnar på lungorna.

- Jag gör ett EKG

- Jag hör läkaren säga till mamma att hon kan skriva ut tabletter mot andnöden

- Läkaren tittar på datorn och läser i min journal att jag nyligen åkt in på mediciniska avd, p.ga intoxikation av tabletter. Hon säger då att hon inte vill skriva ut tabletterna jag BEHÖVER.

- Jag sätter mig i stolen och hon börjar prata om min Borderline (?!) och får det att låta som om det bara går att "fixa".

- Jag tar blodprov

- Hon skickar hem mig med orden att om det händer igen. Att jag slutar andas och att jag svimmar, så ska jag ringa ambulansen så jag får en spruta. SLUT.

___________

Idiotläkare. Det är fan allvarligt. Jag kan ju förfan dö om jag inte hinner ringa ambulansen i tid. Det är så jävla illa. Mina andningsmuskler slutar ju att fungera helt. Jag blev ju blå en natt i ansiktet och svimmade av andnöd. Det är fan inte normalt någonstans. Om jag dör så är det på HENNES jävla ansvar.

Sen känns det som om ALLA är emot mig. Att ALLA står på psykläkarnas sida, på psykologernas sida, på de andra läkarnas sida.. på den sidan som INTE vill hjälpa mig. På dom som inte gör sitt bästa. Jag står helt ensam här. Jag har ingen kvar. Och nu bara för att det händer så mycket runt om, så överbelastas min hjärna så jag blir sjuk, och får vanföreställningar och hallucinationer. Och jag är rädd. Jag är så jävla rädd. För jag vet inte vad som är verkligt längre. Min verklighetsuppfattning..finns inte längre i detta tillfället. Och vanföreställningar och hallucinationer får jag bara i sådana tillfällen som det har hänt MYCKET i. Som detta. Det är för mycket. Och jag är ensam. Helt jävla ensam. Jag har inte gått i skolan på hela veckan, och planerar inte att gå imorgon heller. Jag orkar inte.

Jag behöver min pojkvän här. Jag behöver han HÄR hos MIG. Fysiskt. Men han är inte här. Är han ens verklig? Är jag verklig? Detta är kanske en hallucination. Detta som ni kallar Verkligheten är en hallucination. Jag finns inte. Jag är inte här. Jag är fast i 1800-1900 talet och dom ska ge mig elchockar och göra en lobotomi på mig snart. HJÄLP. Dom dödar mig...

meningslösheten

Jag mår inte bra. Det känns som om jag är sjukare nu än någonsin. Min sjukdom förstör så mycket. Kärleken, vänner..det sociala livet, min skolgång etc. Jag har vaknat upp varje natt av att jag inte kan andas. Som om andningsmusklerna har slutat att fungera. Jag ska till läkaren imorgon och kolla upp det, det och hjärtproblemet. En del av mig hoppas på att dom upptäcker något allvarligt. Dödligt.

Jag vaknar upp varje morgon med en sån hemskt ångest. Och min ångest är så pass illa just nu. Jag går och tror att alla ska lämna mig. Speciellt min pojkvän. Det går inte en dag utan att jag skriver ett sms till honom och frågar om han fortfarande älskar mig, om jag har något att leva för, om han fortfarande vill ha en framtid med mig, om han är osäker.. Massa sådana saker.

Det enda jag har gjort nu dom senaste helgerna har varit att festa. Mycket alkohol. Innan var festandet det enda som fick mig att känna att jag levde. Som höll ångesten borta. Men nu när jag tänker efter så är det rätt så meningslöst. Jag känner ingenting längre. Men det har blivit som ett beroende. Jag måste festa ändå. Jag vet inte varför när allt är så meningslöst. Om jag hade fått som jag velat skulle jag spendera min gråa svacka i min pojkväns famn. Han är min enda trygghet. Jag vill bara gömma mig under hans hud. I hans famn. I hans långa tuttifruttidoftandes hår - och aldrig släppa taget. Vart är du, min finaste. När jag behöver dig som mest?

Dröm:

Läkare: "Det enda som skulle kunna hjälpa dig att bli fri från dina demoner skulle vara en Lobotomi"
Jag: "Ni kan inte göra så. Det är inte ens lagligt längre".
Läkare: "Nej, och det är synd. För du kommer aldrig bli fri från din sjukdom utan en sån".
Borderline

Jag har märkt att det är så många som inte förstår vad Borderline är. Eller tar sjukdomen på allvar. Men det är en utav dom..värsta psykiska sjukdomarna som finns att leva med. Var tionde människa med Borderlineproblematik begår självmord (statistiskt) och det är ett rent HELVETE att leva med. Så jag tänkte skriva lite om vad Borderline är och använder Wikipedia som källa. Tycker alla som inte förstår eller DÖMER, ska läsa detta.

Borderline-personlighetsstörning (ungefärlig betydelse: gränsland):

Det främsta problemet för dessa personer är deras emotionella instabilitet och svårigheten att reglera sina känslor. De känslomässiga problemen leder till svårigheter att bete sig på ett fungerande sätt, vilket i sin tur leder till relationsproblem och svårigheter att skapa en stabil självkänsla.

Patienter med Borderline-personlighetsstörning har stor samsjuklighet - de är för det mesta allvarligt deprimerade och lider ofta av andra psykiska problem som posttraumatisk stresstörning, social fobi, ätstörningar, tvångssyndrom och panikångest. Deras liv präglas av desperation. De blir lätt missförstådda och uppfattas som besvärliga och manipulativa av sin omgivning.

Symptom:

  1. Gör stora ansträngningar för att undvika verkliga eller fantiserade separationer
  2. Uppvisar ett mönster av instabila och intensiva mellanmänskliga relationer som kännetecknas av extrem idealisering omväxlande med extrem nedvärdering, har ett extremt svartvitt tänkande.
  3. Uppvisar påtaglig osäkerhet och instabilitet i självbild och identitetskänsla
  4. Visar impulsivitet i minst två olika avseenden som kan leda till allvarliga konsekvenser för personen själv (till exempel slösaktighet, sexuell äventyrlighet, alkohol-, medicin- eller drogmissbruk, vårdslöshet i trafik, hetsätning, kaotisk livsstil).
  5. Uppvisar upprepat suicidalt beteende, suicidala gester, suicidhot, eller självskadande handlingar
  6. Är affektivt instabil, vilket beror på en påtaglig benägenhet att reagera med förändring av sinnesstämningen (till exempel intensiv episodisk nedstämdhet, irritabilitet eller ångest som vanligtvis varar i några timmar och endast sällan längre än några få dagar)
  7. Känner en kronisk tomhetskänsla och ångest
  8. Uppvisar inadekvat, intensiv vrede eller har svårt att kontrollera aggressiva impulser (till exempel ofta återkommande temperamentsutbrott, konstant ilska, upprepade slagsmål)
  9. Har övergående, stressrelaterade paranoida tankegångar eller dissociativa symptom.                  

Personer med borderline har ofta ett mönster av instabila sociala relationer. Medan de kan utveckla intensiva - men stormiga - förhållanden, är deras attityd till familj, vänner och partner ofta instabila. Synen på andra kan växla snabbt mellan absolut idealisering och total nedvärdering. På så sätt kan ett intensivt förhållande, med stor tillit, snabbt uppstå. Men när separation hotar, inbillad eller verklig, kan förtroendet mycket snabbt övergå i ilska eller ett totalt avsägande av relationen. Detta kan förvåna den person som drabbas, eftersom de ofta har svårt att förstå vad personen upplever som ett hot om separering. Denna rädsla för att bli övergiven kan ha att göra med personens svårighet att knyta känslomässiga band med närstående, något som särskilt visar sig då den viktiga personen inte är direkt fysiskt närvarande. Frånvaron av denna närhet skapar en känsla av tomhet, och att vara värdelös. Om personen känner sig övergiven eller sviken kan risk för självmordsförsök eller annat självdestruktivt beteende inträda.

En patient med borderline-störning uppvisar ofta ett impulsivt beteende när det gäller pengar, mat och sex. Borderline-störning uppträder ofta tillsammans med andra psykiatriska problem, särskilt bipolära sjukdomar, depression, ADHD, ångestsjukdomar, fobier, missbruk, ätstörningar och andra personlighetsstörningar.


Självdestruktivt beteende 

Statistik visar att 10-20% av alla borderlinepatienter dör som ett resultat av självmord. Risken ökar ytterligare när andra diagnoser uppträder hos samma patient, som till exempel borderline-störning och ADHD. Om en patient har borderline-störning i kombination med missbruk är risken för självmord så hög som 60%. Närstående till en patient som diagnostiserats med denna störning har rätt till klar och tydlig information, så att de kan stötta personen. Riskfaktorerna kan reduceras genom en korrekt ställd diagnos och därmed följande behandling, ofta med familjen inblandad. Den som lider av borderline-störning behöver ett starkt kontaktnät runt sig för att ge stöd. Detta är dock inte det lättaste, eftersom personen ofta har stora svårigheter i nära relationer, vilket sätter stor press på de närstående som ofta blir drabbade av/indragna i personens sinnesstämning, utåtagerande och destruktiva beteende.

Borderline personlighetsstörning konstateras tre gånger så ofta hos kvinnor som hos män. Vad det beror på är inte känt. Vissa forskare menar att många män med diagnosen antisocial personlighetsstörning egentligen har en borderlinestörning.
____

Själv skulle jag säga att efter att ha läst igenom detta så låter inte Borderline särskilt jobbigt kanske för vissa att leva med. Med det är ett helvete. En kamp varje dag för att överleva. Att leva med en konstant, kronisk ångest. Man kan inte förklara hur det är att leva med, man måste vara där för att förstå själv. Jag önskar verkligen att människor som dömer oss som lider av denna sjukdom, och de som inte förstår - skulle försöka att leva en dag med Borderline. Jag tror ärligt talat inte dom skulle överleva det.

Igår var jag förresten hos min psykolog och fick min behandlingsplan. Sedan pratade vi mer om Behandlingshemmet. Jag kommer antagligen in på hemmet i höst. Nackdelen enligt min psykolog var att Behandlingshemmet har stängt varje helg och sommar, och då måste jag vara hemma. Och hon tror inte jag kommer klara av det. Men det tror jag. Absolut. Tycker det är skönt att det är så. Jag tror jag behöver det här. Så jag får riktig hjälp. Intensiv terapi. Vi får se hur det blir.

Idag är det även ett STRÅLANDE väder ute. Jag tror jag ska gå ut och sätta min lite i solen. Försöka få bort ångesten lite med lite vårvärme och solstrålar.


(jag skrattade när jag läste igenom det. Jag vet inte varför. Det är inte roligt någonstans. Men det känns så konstigt att läsa om sig själv)


Why do always people let you down..?

Jag vaknade i natt. Tre-fyra gånger av att jag kippade efter andan och inte kunde andas. Bokstavligt talat. Mina andningsmuskler hade lagt av. Jag fick panik och jag vet inte om jag svimmade av syrebrist eller om jag somnade om. Men jag tror inte jag somnade om. Jag tror min hjärna fick syrebrist. Sen när jag hade "svimmat av" igen så vaknade jag till igen av samma sak. Att jag inte kunde andas. Detta hände som sagt, 3-4 gånger under natten. Det var hemskt. Jag trodde jag skulle dö.

Om jag skulle analysera mig själv nu ur en objektiv synvinkel. Så skulle den bidragande faktorn till detta vara:

1, igår smsade jag och min pojkvän. Och vi skriver på ett visst sätt. Ni vet med "<3" i slutet och sådär som man brukar skriva. Efter ett litet tag av pausandet i smsandet så får jag ett sms av honom där det står: "Göra ikväll då ;) :). Pussar". Och jag kan säga med hundra procent säkerhet att det inte var menat till mig. För han har aldrig skrivit "Pussar" till mig och blinksmileys eller "Göra ikväll". Det var inte.. det stämde inte. När jag sedan skickade något i stil med "Detta var till fel person va?". Så skrev han saker som antydde på att han hade gjort något. Han betedde sig skyldig, som om han hade dåligt samvete. Så han skrev: "Jag börjar bli så rädd att förlora dig så jag vet inte hur jag ska skriva till dig så du ska ta åt dig. Älskar du mig?", sen att han var så opepp igår så han försökte göra mig glad genom att skriva det, skrev han. Så beter sig en person som försöker..dölja något eller.. en person med dåligt samvete. En skyldig person. Och jag visste det. För han brukar aldrig skriva "älskar du mig?" eller bete sig så. Om jag har fel om något jag frågar honom  brukar han bli sur och säga: "Men så är det inte alls", eller något. Sen ringde han och sa att han börjar bli paranoid för att jag ska lämna honom och att han förvärrar allt. Så jag vet att det där flirtsmset var till en annan. Jag vet bara inte till vem. Och sen sa han med att när han hade läst igenom det han skrev så kunde han förstå att jag trodde som jag gjorde eftersom han inte brukar skriva så till mig. Och det är också misstänksamt. För han brukar.. ALDRIG förstå hur jag tänker. Så jag vet. Denna gången vet jag.

2, jag tog en stor mängd Atarax igår.


Nu vet jag inte vad jag ska göra. Jag vet. Men han vill inte erkänna det rakt ut. Och jag är trött på folk som ljuger. Att ha växt upp med alkoholister som ljuger ståendes med en flaska i handen och säger att dom inte dricker längre, förstör ens tillit till folk helt. Jag klarar inte av människor som ljuger en rätt upp i ansiktet. Förtjänar jag inte ens att höra sanningen? Så hur ska jag göra nu? Han har ju flirtat med andra (som jag har läst och sett) i början av vårt förhållande. Och om man har gjort det en gång kan man göra det igen. Så hur gör jag nu? Jag orkar inte med sånt. Sen..ska jag aldrig försöka dämpa ångesten med Atarax. Det är helt värdelöst. JAG BEHÖVER XANOR ELLER OXASCAND.

Sen ringde mamma och sa att min psykolog har skickat ett brev till mig efter två veckor! Hon skrev att hon ville att jag kom till hënne på onsdag för hon ville veta HUR hon kunde hjälpa mig. Hjälpa mig? Hon har inte hört av sig på två veckor, och hon frågar MIG hur HON kan hjälpa mig? Hon är psykologen, inte jag. Det är hennes ansvar att veta HUR hon ska hjälpa mig. Jag är så trött på människor.

Why do always people let you down...

I am damaged at best, like you've already figured out

Är det så man ska leva?
Alkohol, konstant festande. Mer alkohol.
Mitt liv är en enda flykt från verkligheten.
Maten jag försöker få i mig, har tappat smaken.
Det jag annars skulle glädja mig åt,
känner jag bara likgiltighet till.
Och ingen märker.
För jag har blivit en utmärkt skådespelerska utåt.

Den där saken jag har pratat om.
Det där att min inre styrka håller mig kvar på jorden.
Den som gör att jag fortfarande är vid liv.
Den styrkan börjar tina bort.
För jag har inga spärrar längre.
Jag börjar mer få en beslutsvilja inom mig.
Jag ska våga. Det kommer gå snabbt. Det gör bara ont ett tag.
Sen har du nått det slutgiltiga målet - frihet.

Dom säger att det sista som dör av hoppet.
Och det enda jag är verkligen rädd för,
det är om jag går miste om något.
Tänk om.
Tänk om jag mina drömmar besannas tillslut.
Tänk om jag finner evig lycka senare.
Tänk om.
Tänk om.
Alla dessa Tänk om.
Så jag antar att jag fortfarande kommer stanna i livet.
För ett ögonblick till iallefall.
lyckorus

Jag är så lycklig just nu. Jag känner fortfarande av den kroniska ångesten som ett hål i mitt hjärta, men jag är lycklig. Jag är lycklig för att jag har fått ihop min ekonomi, det är sol idag (var sol idag) & jag har äntligen beställt min Sweden Rock biljett. Jag var tvungen att köpa en 4 dagars biljett av en på Blocket som råkat dubbelboka, eftersom 4 dagars biljetterna är slutsålda. Den kostade 3000: -, och jag fick det i en för tidig födelsedagspresent av familjen. Det enda jag var tvungen att bidra mig var 500:-, vilket INTE var mycket. Sen ska jag beställa festivalbussbiljetten nästa vecka också. Gud vad skönt att få det gjort! Och jag är så lycklig för att jag äntligen ska åka. Jag har drömt om att åka till srf sålänge jag minns. Och nu ska jag äntligen åka. Otroligt!

Ser ljuset i tunneln nu. Nu vill jag inte dö längre, för att nu har jag saker att se fram emot. Men man vet aldrig om döden fångar sig i sina armar igen. Men just nu fokuserar jag på att glädja mig åt det jag kommer att uppleva, och det jag kommer att göra. Jag älskar hela världen idag.

Dock lite nervös. Jag kommer inte vara snyggast där direkt, och jag kanske kommer få mindervärdeskänslor eftersom det finns så mycket snygga människor där som jag kan jämföra mig med. Som jag KOMMER att jämföra mig med. Nervös inför srf, men ändå förväntansfull!
En glimt av ljus

När solen kommer fram och det börjar bli vår, så känner jag hur endorfinerna i min kropp börjar nå min hjärna. Jag tänker att om mitt liv ändå är hopplöst, så kan jag väl ändå ha kul medans jag väntar på döden? Åka till Sweden Rock med fina vänner, åka upp till Bohuslän med min vackra pojkvän och company, åka ner till Malmö och umgås med ytterligare fina vänner, gå på Malmöfestivalen och umgås med mina fina vänner här i småland. Sen ska jag planera och lägga undan pengar till min Japanresa som jag har bestämt mig för att boka nästa år, och även då komma iväg. Jag längtar. Jag måste ha saker och se fram emot har jag kommit på. Annars kan jag inte leva. Annars står jag inte ut med trasigheten. Denna trasiga värld. Jag måste ha solglimtar.

Jag blev stolt över mig själv idag. Jag har varit i skolan alla de lektioner jag ska vara på denna veckan. Ändå om det är få. Men det är en seger för mig. Och idag har jag även lyckats plugga till engelskaprovet jag har imorgon, jag har städat och tvättat. Hunnit med rätt mycket. Sen har jag lagt upp en ekonomiplan till mig själv eftersom jag är så slösaktig med pengar annars. Sedan funderar jag och ringa min psykolog/behandlare. Hon nämnde förra gången något om att de kan betala för en sjukgymnast som jag får gå till en gång i veckan, som ger mig massage (eftersom jag förtränger så mycket och lider även av posttraumatisk stress så jag ofta får migrän), så får jag det. Hon tror att det kanske kan hjälpa. Kämpar fortfarande med att få benso, men det känns rätt så lönlöst nu. Läkarna är idioter som leker med folks liv och vägrar att lyssna.

"Man kan inte lita på någon som tror att man är galen".


140311

Jag är medveten om att jag är dålig på att uppdatera. Men just nu så har jag fullt upp att hålla ångesten borta och FÖRSÖKER ta tag i mitt liv (ändå om det inte går så bra). Nu går jag bara i skolan på halvtid och är sjukskriven (på psyks rekommendation). Det är knappt så jag klarar av skolan nu på halvtid, så hur ska jag någonsin kunna klara det på heltid? Just nu läser jag bara Svenska B, Engelska B & Fotografi C. Resten av ämnena läser jag upp på komvux efter sommaren. Samtidigt så vill psyk att jag ska in på behandlinghem. Men vi får se hur det blir med det. I helgen, eller.. dom senaste helgerna och veckodagarna har jag bara festat. Levt det snabba livet. Jag har mått någolunda bra av det. Men jag kan inte fortsätta festa så pga min ekonomi. Det går inte. Jag har levt på makaroner i snart två veckor. Det funkar inte. Jag vet ju.. att jag måste bearbeta mina trauman och allt. Men jag är rädd. Jag är jävligt rädd för att jag ska bryta ihop och må värre än vad jag redan gör. Jag är rädd att jag kommer att gå under då. Fan. Allt jag vill ha är dom där magiska pillerna. Jag tror jag ska fixa dom själv. Ta vid behov sådär. När jag behöver det. Jag kommer inte överleva annars. Det finns ingen hjälp förutom kemikalier & sprit.

Det känns som om jag försätter min omedvetet i situationer som jag vet att jag kommer få ångest av sen. Göra dumma saker som får min att dö inombord. Bara för att straffa mig själv. Jag är min egen värsta fiende. Och jag önskar att bara någon kunde rädda mig ifrån mig själv.


i will always love you

Jag vet inte vad jag håller på med egentligen. Låtsas som om allt är bra. Låtsas som om världen inte är trasig, att den är gjord av glädje. Att den är i färg. Men jag har bara förnekat sanningen för mig själv. Jag har förträngt hur jag verkligen mår. Jag börjar känna mer och mer likgilitghet till livet nu. Snart kanske jag vågar ta modet till mig att svälja de 200 tabletterna. Jag är bara rädd för smärtan. Hur det kommer känna när hjärtat stannar.

Det känns som att jag försöker hela tiden. Hela tiden. Men det blir fel. Och min sjukliga sida tar över. Min sjukdom. Ingen förstår, och ingen vill förstå mig. Jag står ensam med döden flåsandes i min nacke. Det är nära nu. Jag tror att de jag älskar skulle ha det bättre utan mig. Jag orsakar de..så mycket lidande. Förlåt för min existens. Men tvivla aldrig på min kärlek för er. Jag älskar er.

setting you free

Jag har haft det så underbart i skåne. Så himla underbart. Jag hade det så kul, och jag var så lycklig. Jag vill bara tillbaka dit.

Jag har inte skrivit här på ett tag känns det som. Mest för att jag har kommit på ett nytt sätt att leva. Jag ska förneka hur jag verkligen mår. Förtränga alla känslor som jag har för min pojkvän och alla jag älskar. Kärlek dödar dig tillslut. Jag har lärt mig den svåra vägen. För att bara sviker och sårar dig i slutändan. Så jag struntar i allt. Mitt liv framöver kommer att bestå av den där "rock n' roll livsstilen". Festa så ofta du kan, se ytligt på saker och ting, och ha sex utan känslor inblandade (nej jag menar inte att jag ska ha sex med andra. Utan bara att förtränga mina känslor). Jag ska vara en annan person. Eller.. jag ska ändra mig själv. Utseendet är redan ändrat. Nu är det jag måste kämpa med mest - att INTE blanda in några som helst känslor UTAN som helst undantag. Jag har gett min pojkvän tillåtelse att knulla med vem han vill och flirta med vem han vill. Jag SKA INTE bry mig eller känna något. Han ska få vara fri. Så jag släpper honom fri. Nu har vi vår lilla överenskommelse. Jag ska inte bry mig. Jag intalar min själv att han inte betyder något. Att jag inte bryr mig vem han än är med (men innerst inne..så kan mitt hjärta inte släppa honom. För jag älskar honom så det gör ont i hela mig. Men jag måste släppa taget om jag vill behålla honom). Intalar mig själv att livet är en lek som jag ska leka. Som jag kommer att hitta på mina egna regler till. Om jag inte gör detta så kommer jag inte att överleva. För att Love kills. Jag skyddar bara mig själv från allt, och nu jag vill inte skriva om detta mer. Jag vill inte prata om det bara. Allt jag kan säga är: "heart as cold as ice".

Idag är jag så himla pepp på helgen. På fredag blir det antagligen fest med Emelie och kompani. Solen gör mig lite gladare, och rock n' roll dånar ut från högtalarna. Det får mig att längta till sommaren. Till alla fester jag kommer att vara på och alla fina människor jag kommer att vara med. Denna kvällen ska jag spendera med min pojkvän (vi har varit tillsammans i två år idag..), men det är inget jag klarar av att tänka på. För kärlek gör ont. Ju mer man älskar, desto sårbarare blir man. Och samtidigt som du ger ditt hjärta till personen, så ger du den personen makten över dig. Makten att krossa dig. Makten att såra dig. Och det ska jag aldrig någonsin tillåta. Aldrig. Aldrig igen. När min pojkvän kommer hit så är mina planer bara att slita sönder hans kläder och ha sex med honom. Haha. Nej men.. vi kommer säkert ha kul ikväll. Om det finns något att göra hos mig.
..I only wish that you will think of me sometime

(Det känns ganska skönt att ha dom 200 tabletterna i skåpet. Tabletterna som ger en garanterad död och hjärtstillestånd inom en halvtimma, om man tar alla. Det känns skönt att veta).

Jag är så trött på mig själv. Att jag tar åt mig och tar allt personligt om saker som inte ens handlar om mig. Om någon t ex berättar ett skämt på en fest kan jag tro att det är riktat direkt till mig. Eller som idag. När Janne och hans band skrev att de sökte lättklädda/vältränade tjejer för att locka folk till deras evangemang. När Janne la ut det på fb så tog jag det riktat till mig. I mitt huvud omvandlas det direkt till: "Malin, du är tjock. Janne vill ha en vältränad MODELLBRUD med stora bröst och som ALLTID är lättklädd. Det är dig han syftar på". Att de andra i bandet la ut samma text spelade ingen roll. Jag trodde det var en komplott direkt riktat mot mig. Jag började sedan diskutera med hans bandmedlemmar om att det var kränkande att skriva "vältränade och lättklädda tjejer". Att det var diskriminerande mot "normala" tjejer. Att vi inte duger. Eller.. ATT JAG INTE DÖG FÖR JANNE handlade det mest om. Och fler och fler la sig i diskussionen och även om vissa höll med mig så tyckte antagligen majoriteten att jag var helt störd. Ingen förstod hur jag tänkte och ingen förstod att jag tog åt mig och blev ledsen. Det är svårt när ingen förstår. För då känner jag mig ensammare än vad jag redan är. Jag vet att alla hatar mig nu och tycker jag borde försvinna. Att Janne har det bättre utan mig.

När Janne sedan kom till mig hade han med sig en nalle och blommor för att..göra allt bra igen. Men jag sa bara:"Jag kan inte ta emot det..tyvärr..". Han trodde jag menade att jag inte ville ta emot det för att det var ifrån honom. Men jag menade (som jag berättade sedan för honom) att jag inte tyckte jag förtjänade att få det av honom. Vi bråkade en stund och jag sa att jag inte dög, att jag ska gå ner till 50 kg för att jag ska duga åt honom osv. Sen orkar jag inte berätta mer.

Jag vet inte ens om det är bra nu. Han ligger och sover i min säng och jag har en sån ångest så jag tror att jag snart dör. Jag känner mig så värdelös. Att jag bara gör folk illa, och jag känner mig så missförstådd - ingen verkar vilja se det från mitt perspektiv. Men i och för sig, ingen vet hur det är att vara jag. Att tänka som jag. Det känns som sagt skönt att ha dom 200 tabletterna. Den säkra döden i mitt toalettskåp. Jag funderar på att göra det. För jag tror att alla skulle må bättre om jag avslutade allt. Jag är trött på att ingen förstår, och att få alla emot sig för att man är annorlunda - för att jag inte tänker som dom. Så jag kan ju dra åt helvete...Alla har ju redan bildat en uppfattning om mig att jag är denna hemska person som bara förstör och gnäller. Men nu är det slut med det. Snart är det slut med det...

The feeling sometimes, wishing you were someone else. Feeling as though you never belong

Jag vet inte vart jag ville komma med denna så kallade "förändringen" egentligen. Vad trodde jag? Att min pojkvän skulle älska mig mer om jag förändrades? Att mina vänner skulle..tycka om mig mer? Att jag skulle må bättre på insidan om jag förändrade vem jag var på utsidan. Jag säger inte att jag ändrade mig för någon annans skull. Men jag vet inte varför jag gjorde det egentligen. Jag fortsätter att jämföra mig med andra tjejer och försätter mig själv i situationer där jag känner mig totalt jävla värdelös. Som en röst i mitt huvud som upprepar: "Han vill ha henne, du är ingenting jämfört med henne. Han har dig bara som reserv tills han får något bättre". Eller: "Dom är med dig bara för att dom tycker synd om dig". Eller det klassiska: "Vem kan älska en sådan som du? Du kommer aldrig att vara tillräcklig för någon".

Och när den rösten kommer bryter den ner mig totalt. Jag ramlar ner i den svarta avgrunden och det finns inget någon kan säga till mig som hjälper, för jag är inne i det svarta. I intet. Men det kanske är sant. Jag kanske är värdelös. Jag ÄR värdelös. Det spelar ingen roll om ni säger motsatsen för jag vet sanningen. Det är nog bäst att ni lämnar mig nu. Janne, lämna mig. Alla mina vänner, lämna mig. Jag förtjänar det inte. Ni älskar mig inte. Det är bara en illusion. Jag är värdelös.
The feeling sometimes, wishing you were someone else
Feeling as though you never belong

What I do know is, to us the world is different
As we are to the world, but I guess you would know that

I don't want you to change for all the hurt that you feel
This world is just illusion always trying to change you


RSS 2.0